Skocz do zawartości
  • 0

Piasta koła pojazdu?

witamina

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To co by ten element robił głęboko w niemieckich okopach i przy nim leżała jeszcze długa mosiężna listwa podszybia jakiegoś pojazdu też sygnowana,której nie wrzucałem na forum.
A w dodatku dodam,że w środku tego elementu znajduje się jeszcze kupa smaru.
Napisano
Witam, przedmiot może przypomina część pompy wody i być może honker ma rację, ale kojarzy mi się to też z kołnierzem łożyska kulkowego.
Napisano
Panie Marku,ten semering ze zdjęcia 3 to jest chyba pozostałość łożyska stożkowego,bo jest to idealnie płaskie i mierząc od początku do wewnątrz ma 22mm. Jeśli chodzi o otwór 20mm to są wymiary tych małych otworów na te 6 śrub,otwór ze zdjęcia 3 ma średnicę 65mm,a otwór ze zdjęcia 2 ma 90mm,górny stożek zaś ma średnicę do wewnątrz 32mm.
A gdyby to była pompa wodna to przypuszczalnie jaki może być typ Mercedesa? - bo szukam,szukam i nic mi z tego wychodzi.
Pozdrawiam.
Napisano
cześć brak jest zewnętrznego łożyska.ośki i skrzydełek.między łożyskami powinien być smar.poszukaj w starych mercedesach bo taką pompę przypomina pozd marek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie