daar Napisano 10 Marzec 2015 Autor Napisano 10 Marzec 2015 nie wiem czy szukam w dobrym kierunku ale z niczym innym nie moge tego skojarzyc
daar Napisano 10 Marzec 2015 Autor Napisano 10 Marzec 2015 Byc może ,ale jest to pełny"mosiądz i troche jak na element karnisza troche przycieżkawe
daar Napisano 10 Marzec 2015 Autor Napisano 10 Marzec 2015 http://www.sztandar.eu/?363,d091ag hmmm...podobne
steell Napisano 11 Marzec 2015 Napisano 11 Marzec 2015 Ciężko jednoznacznie zdefiniować taki element ale teoria kolegi biar_1 trzyma się kupy. Ciężar to rzecz względna, przyzwyczaimy się przez ostatnie lata że takie rzeczy muszą być z plastiku albo ciężkiej blachy, kiedyś robiono trwałe przedmioty bo zamawiali to ludzie których było na to stać.
Brat Pit Napisano 11 Marzec 2015 Napisano 11 Marzec 2015 Mam stare karnisze mosiężne, ale gałki są z cienkiej blachy.Tu raczej mogę domniemywać, iż jest to gałka od metalowego łóżka. Tam były solidne, grubościenne elementy.Coś na kształt takich gałek jak na tym przykładowym zdjęciu:
daar Napisano 11 Marzec 2015 Autor Napisano 11 Marzec 2015 O widzisz Brat to już jest bardziej prawdopodobne niż karnisz :}
Pytanie
daar
nie wiem czy szukam w dobrym kierunku ale z niczym innym nie moge tego skojarzyc
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.