sierhant Napisano 27 Marzec 2004 Autor Napisano 27 Marzec 2004 Witam Co to za formacja? Czy ktos mogl by mi powiedziec co to za odznaki z gory dziekuje
sierhant Napisano 27 Marzec 2004 Autor Napisano 27 Marzec 2004 Witam Co to za formacja? Czy ktos mogl by mi powiedziec co to za odznaki z gory dziekuje
zelig Napisano 30 Marzec 2004 Napisano 30 Marzec 2004 A ciekawe z jakiej formacji jest ta ładna dziewczynka.
Grzesio Napisano 30 Marzec 2004 Napisano 30 Marzec 2004 DV, taka paramilitarna formacja społeczna (Deutsches Volk). ;-)Tia, myślałem że w swoim 400. zalogowanym poście napiszę coś sensowniejszego...PzdrGrzesiu
zelig Napisano 30 Marzec 2004 Napisano 30 Marzec 2004 To było bardzo sensowne. I takie ludzkie :)A może, to nie jest dziewczynka, tylko - ta, no... - czy jest jakieś politycznie poprawne określenie na karzełków? - racia mniejsi"...? - i jest narzeczoną jednego z tych panów.
Gość Napisano 29 Marzec 2004 Napisano 29 Marzec 2004 Dziwne, że nikt jeszcze nie odpowiedział, bo tu tylu germanofili. Jak dla mnie, to późny wehrmacht.
sierhant Napisano 30 Marzec 2004 Autor Napisano 30 Marzec 2004 Wielkie dzieki za identyfikacje tej formacji. Nie znacie moze jakiej dobrej stronki z odznaczeniami Niemieckimi?pozdr sierhant
zelig Napisano 1 Kwiecień 2004 Napisano 1 Kwiecień 2004 Tak. - Z drugiego pułku Ułanów Legii Nadwiślańskiej. (po patkach na kołnierzu widać, że to ułan)
Grzesio Napisano 29 Marzec 2004 Napisano 29 Marzec 2004 :-PNiewątpliwie Heer, czyli wojska lądowe, sądząc z lamówek - raczej nie piechota, może artylerzyści. Żeby powiedzieć coś o odznakach, trzeba najpierw je zobaczyć - tu widać tylko nieostre zarysy, więc mogę jeno strzelać - ten Obergefreiter z przodu ma Verwundeten-Abzeichen in Schwarz (za 1-2 rany), Feldwebel z tyłu chyba odznakę sportową Deutsches Reichsabzeichen für Leibesübungen (ta okrągła), drugiej nie znam. Kurtki - odpowiednio Feldbluse M42 i M36.PzdrGrzesiu
Pytanie
sierhant
Witam
Co to za formacja? Czy ktos mogl by mi powiedziec co to za odznaki
z gory dziekuje
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.