rafał29 Napisano 1 Marzec 2015 Autor Napisano 1 Marzec 2015 Witam. Proszę o identyfikację znaleziska. Interesuje mnie wiek i do czego służyło i ewentualnie metal. Waga 14 gramów, średnica prawie 5 cm. Z góry dziękuję za pomoc.
Hebda Napisano 1 Marzec 2015 Napisano 1 Marzec 2015 Zacznij inaczej tytułować wątki a nie wciąż mały/duży metalowy przedmiot"Podpatrz jak inni tytułują.Jak najbardziej precyzuj w tytule przedmiotTo że metalowy i że mały/duży to o każdym można tak by napisać..
ylooC Napisano 2 Marzec 2015 Napisano 2 Marzec 2015 Hebda.. raczej tutył Metalowe kółko z drobnym zdobieniem" jest w 100% ok. A jak sie czepić to treści postu ..Zawsze interesuje cię do czego służyło i z jakiego metalu wykonane. Ale to już naprawdę czepianie się.Wg. mnie kolega treściwie opisuje wymiaruje przedmioty.
viator01 Napisano 2 Marzec 2015 Napisano 2 Marzec 2015 Ja też miałem pochwalić, bo wzorowo podaje potrzebne informacje. Bałem się tylko że oberwę za OT. A Hebda pewnie herbatę przedawkował :)
tyfus Napisano 2 Marzec 2015 Napisano 2 Marzec 2015 Hebda.. raczej tutył "Metalowe kółko z drobnym zdobieniem jest w 100% ok. A jak sie czepić to treści postu .."nie chodzi tylko i wyłącznie o tytuł tego wątku, ale o całą masę pozostałych autora.
rafał29 Napisano 2 Marzec 2015 Autor Napisano 2 Marzec 2015 Tyle, że trzeba wsiąść pod uwagę, że jeśli nie wiem co to to mogę to jedynie nazwać tak bo nie wiem nic ponad to.
predi888 Napisano 2 Marzec 2015 Napisano 2 Marzec 2015 Dlaczego pytam? Przypomniały mi się moje początki z wykrywką gdzie każdy śmieć to był dla mnie skarb.Teraz już trochę przesiewam znajdki.
rafał29 Napisano 2 Marzec 2015 Autor Napisano 2 Marzec 2015 Chodziłem trochę chinolem. Później mialem rok przerwy a teraz chodze 2 miesiace z kanarkiem. Ale nie jest tak ze zbieram śmieci. Tez przesiewam. Wyrzucilbym to ale zaintrygowal mjie wzorek tyle.
rafał29 Napisano 1 Marzec 2015 Autor Napisano 1 Marzec 2015 Witam. Proszę o identyfikację znaleziska. Interesuje mnie wiek i do czego służyło i ewentualnie metal. Waga 14 gramów, średnica prawie 5 cm. Z góry dziękuję za pomoc.
predi888 Napisano 1 Marzec 2015 Napisano 1 Marzec 2015 Z ciekawości, wykrywacz do niedawna masz? Mi to wygląda na duży kolczyk albo na uchwyt do dewizki.
Pytanie
rafał29
Witam. Proszę o identyfikację znaleziska. Interesuje mnie wiek i do czego służyło i ewentualnie metal. Waga 14 gramów, średnica prawie 5 cm. Z góry dziękuję za pomoc.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.