Skocz do zawartości
  • 0

nóż,bagnet własnej roboty

Anarchystic

Pytanie

Napisano

Witam, jestem w posiadaniu tego oto przedmiotu, jego masa wynosi ok. 1 kilograma, długość 15-16cm, na rękojeściu jest gwint zakończony nakrętką na oko (15-16) z góry dziękuje za udzielenie mi pomocy w zidentyfikowaniu tego przedmiotu

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem w posiadaniu tego oto przedmiotu, jego masa wynosi ok. 1 kilograma, długość 15-16cm, na rękojeściu jest gwint zakończony nakrętką na oko (15-16) z góry dziękuje za udzielenie mi pomocy w zidentyfikowaniu tego przedmiotu

Napisano
Wygląda i raczej jest to właśnie nóż domowej roboty.Utleniony dość mocno.Co do ostrza...Forumowicze znający się na broni białej,rozwieją wszelkie wątpliwości.Jeśli takowe są.
Napisano
Jak zwykle błyskotliwie i wyczerpująco :)
Na pewno nie jest to bagnet. Myślę, że bardziej mógł przy tym ciężarze pełnić rolę tasaka (np. do buraków?)
Trudno będzie chyba coś więcej powiedzieć, bo to nawet nie jest wyrób profesjonalnego kowala.
Napisano
Ale ja się nie czepiam. |W tym przypadku trudno coś konkretnego powiedzieć. Narzędzie albo stare, albo leżało w kiepskich warunkach.
Napisano
Ja nie piszę,że sie czepiasz.Po prostu rękojeść i głownia,to dwa różne światy.
Powiedzmy.X-lat temu ktoś znalazł jakieś ostrze,dorobił Śrubaka" Potem zgubił,zapomniał.Poleżało w ziemi.Natura zrobiła swoje i mamy cudaka"
Napisano
Szkoda, że nie widać, albo nie ma podanej grubości, bo podejrzewam, że spora. Widziałem podobne narzędzie wykonane w resztek lemiesza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie