osyjan Napisano 7 Luty 2015 Share Napisano 7 Luty 2015 odyn12 jeśli da radę, proszę o zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 7 Luty 2015 Share Napisano 7 Luty 2015 Sprawdził bym, czy coś z Insurekcją nie działo się na terenach znalezienia tych nabijek. Następna możliwość to, że b. podobny motyw na epoletach miała artyleria okresu Księstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osyjan Napisano 7 Luty 2015 Share Napisano 7 Luty 2015 Według mojego skromnego zdania jak na epolety z zbyt grube to jest. A właśnie, odyn12 jaka jest grubość nabijki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 7 Luty 2015 Share Napisano 7 Luty 2015 Orzełek robi tu pewnie za waffenamta", czyli raczej coś na zamówienie rządowe. Najbardziej prawdopodobne, że ozdoba z uzbrojenia ew ekwipunku. Po technice wykonania raczej nie późniejsze niż do Powstania Styczniowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osyjan Napisano 7 Luty 2015 Share Napisano 7 Luty 2015 Elementów składowych wyposażenia ani w Księstwie Warszawskim ani w Królestwie Polskim nie puncowano. Punce słuzyły w tym czasie do znakowania elementów broni, które spełniały wymogi techniczne. Epolet, który pokazujesz jest wyszywany. Według mnie to mylny trop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 8 Luty 2015 Share Napisano 8 Luty 2015 osyjan, czytaj ze zrozumieniem... Napisałem o motywie. Nie pisałem, że z epoletu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn12 Napisano 10 Luty 2015 Autor Share Napisano 10 Luty 2015 awers trzeciej abijki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn12 Napisano 10 Luty 2015 Autor Share Napisano 10 Luty 2015 rewers trzeciej abijki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn12 Napisano 10 Luty 2015 Autor Share Napisano 10 Luty 2015 Grubość mojej to niecałe 2 mm w miejscu itu" i 1 mm na końcówkach promieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osyjan Napisano 10 Luty 2015 Share Napisano 10 Luty 2015 Kontekst znalezienia tej trzeciej podobny czy bez kontekstu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn12 Napisano 15 Luty 2015 Autor Share Napisano 15 Luty 2015 Ta trzecia nabijka znaleziona w okolicach Stargardu Szcz.- bez kontekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 14 Wrzesień 2015 Share Napisano 14 Wrzesień 2015 znalazłem dziś identyczną ...lubuskie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 15 Wrzesień 2015 Share Napisano 15 Wrzesień 2015 to dodaj fotografie bo gadanie nic nie daje pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 16 Wrzesień 2015 Share Napisano 16 Wrzesień 2015 proszę fotka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn12 Napisano 18 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2016 W nowym roku na allezło pokazała się następna tego typu nabijka! Niestety poszła na handel!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn12 Napisano 18 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2016 Zbliżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 19 Styczeń 2016 Share Napisano 19 Styczeń 2016 To nie nabijka a gwóźdź ozdobny do trumny...Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn12 Napisano 21 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2016 Może i nie nabijka! Widziałem raptem kilka gwoździ do trumien i to na tym forum, w takim razie w jakim celu nabito na tym gwoździu" orzełek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ialbaoth Napisano 30 Grudzień 2017 Share Napisano 30 Grudzień 2017 No to ja znalazłem piąta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ialbaoth Napisano 30 Grudzień 2017 Share Napisano 30 Grudzień 2017 Zbliżenie na orła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.