Skocz do zawartości
  • 0

Część od niemieckiego pojazdu?

witamina

Pytanie

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witaj kolego Landszaft,widzę ze bardzo interesujesz się pojazdami pancernymi i masz z nimi odczynienia.W poniedziałek wracaliśmy z Parczewa i wstąpiliśmy w jedno miejsce,które od dawna mnie tam ciągnęło i trafiliśmy w 10tke.Wyskakuje bardzo dużo części, chyba tankietka, części przeważnie żelazne ale są i z koloru,na których widnieją sygnatury.
Napisano
I jest to destrukt filtra oleju.

Tu w opisie napisali BMW R12: http://www.oldtimergarage.eu/catalog/images/002.871_2_XL.jpg
http://www.oldtimergarage.eu/catalog/images/002.871_1_XL.jpg

A Twój jest podobny do tego z linków. Mam nadzieję, że pomogłem choć troszkę.
Napisano
Oj Maćku trochę mi to nie pasuje na filtr oleju. Element ten jest wielkości mniej/więcej baterii paluszka,fakt faktem,ze brakuje mu jeszcze czegoś,bo widać,ze w środku od wewnętrznej jest urwany do okola jakiś metal. Dla mnie osobiście to w środku jest za mało miejsca żeby zrobić z tego jakiś filtr oleju.

No cóż, poczekamy może komuś się uda precyzyjnie rozwikłać ta zagadkę.
Pozdrawiam.
Napisano
WaA163 to albo:

163 leather goods G. J. Ensink Ohrdruf (Th) 1937
163 dtu P08 hol. G. J. Ensink Ohrdruf (Th) 1939,41
163 joa Carl Heinichen Dresden (Sn) 1941

Wszystko wyroby skórzane.. Więc ten filtr oleju trochę słaby jest.
Napisano
Po pierwsze primo nikt nie siedzi cały czas na Forum aby Ci to identyfikować . Ludzie mają także na głowie inne sprawy.
Po drugie primo , skoro ta część z pojazdu a Ty chcesz jego zdjęcie to może być trudne do odnalezienia.(bardzo mile była by widziana fotka pojazdu do,którego należy ta część.) Nie wiadomo czy ten konkretny pojazd został sfotografowany.
Napisano
Kolego Witamina . nie zawsze uzyskasz odpowiedź. Element niecharakterystyczny , jedynie co wiadomo to detal z BMW i wojenny. Nie licz że ktoś po takim detalu powie ci co to za pojazd. Ja wiem z jakich pojazdów pancernych mam części a mimo to z uwagi że ani jeden taki pojazd się nie zachował nie jestem w stanie umiejscowić i przypisać znalezionych detali . mimo że wystawiłem ponad 100 fotografii znalezionych elementów tylko 10 z nich zostało na tym forum odnalezione i przypisane gdzie są umiejscowione czyli 1:10 znalezionych elementów , 9/10 jest nadal nie przypisanych co pokazuje że ludzi z wiedzą jest niewielu w sumie 2 osoby na pojazdach pancernych mi pomogły"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie