Krzysztof7 Napisano 6 Styczeń 2015 Autor Napisano 6 Styczeń 2015 Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu bić z trzonka i rozszyfrowaniu z jakiej szabli on pochodził oraz potwierdzeniu moich przypuszczeń, że przedmiot jest tym o czym myślę, że mógłby być. Numer to I.R.C. symbol gorejącego granatu N ' 49.
bert.F Napisano 6 Styczeń 2015 Napisano 6 Styczeń 2015 Witam,po oznaczeniach i wymiarach coś w stylu francuskiej szabli grenadierów model 1767/90
viator01 Napisano 6 Styczeń 2015 Napisano 6 Styczeń 2015 Liczba karbów może się zgadzać. Po przeróbkach trudno jednoznacznie zidentyfikować.
Krzysztof7 Napisano 9 Styczeń 2015 Autor Napisano 9 Styczeń 2015 Dodaję więcej zdjęć na prośbę kolegi remingtona i mam pytanie do znawców w jakim celu mógł być odcięty jelec od tej rękojeści ?
Krzysztof7 Napisano 6 Styczeń 2015 Autor Napisano 6 Styczeń 2015 Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu bić z trzonka i rozszyfrowaniu z jakiej szabli on pochodził oraz potwierdzeniu moich przypuszczeń, że przedmiot jest tym o czym myślę, że mógłby być. Numer to I.R.C. symbol gorejącego granatu N ' 49.
remington Napisano 10 Styczeń 2015 Napisano 10 Styczeń 2015 Jest to model 1790. Francuski tasak z okresu rewolucji.
marop Napisano 6 Styczeń 2015 Napisano 6 Styczeń 2015 Raczej skupiłbym się na tasakach i półszablach w nich były stosowane takie rękojeści.Pozdr...
Pytanie
Krzysztof7
przedmiot jest tym o czym myślę, że mógłby być. Numer to I.R.C. symbol gorejącego granatu N ' 49.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.