Skocz do zawartości

deus lub coś w podobnej cenie

lz29937

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam, zastanawiam się nad zmianą wykrywacza na wyżej wymieniony lub coś w podobnej cenie(tj. 4300 bo ta konfiguracja dausa była by dla mnie odpowiednia) zastanawiam się jednak jak deus radzi sobie pod liniami wysokiego napięcia i w innych miejscach gdzie możliwość występowania zakłóceń jest wyższa niż normalnie bo jest to wykrywacz bezprzewodowy działający na zasadzie przesyłania fal radiowych z sondy do panelu lub słuchawek. dodam że od dwóch lat posiadam x-terra 705 z sondą 7,5 i 18,75 kHz jednak jakoś mi nie leży ten sprzęt, jest trochę ciężki, wolny i płytki. dodam że zalezy mi na ergonomii ale nie ponad wszystko. głównie zależy mi na drobnicy medale, odznaki, monety(głównie srebrne)
Napisano
mam xterrę i deusa i nie powiedziałbym, że tereska jest wolna i płytka...Deus jest rzeczywiście duuużo lżejszy, szybszy, ale w kwestii zasiegu aż takich różnic nie ma...
Napisano
skoro posiadasz te dwa wykrywacze możesz podzielić się wrażeniami jak deus radzi sobie pod liniami wysokiego napięcia? podobnie jak x-terra czy dużo gorzej?
Napisano
XP Deus nie jest zakłócany przez EMI lub w stopniu znikomym. Posiada także 4 różne częstotliwości, które są bardzo przydatne, gdyby taka sytuacja się pojawiła.
Napisano
Przepraszam, że wtrącam się do dyskusji aczkolwiek chciałbym zapytać z czystej ciekawości jak deus radzi sobie z szukaniem militariów. Okopy, ziemianki żelastwo głębiej zalegające?
Napisano
pako151515 nie masz racji, używam Deusów 4,5 roku i nigdy problemów z liniami elektrycznymi ani innymi źródłami EMI nie miałem. Jeżeli chodzi o militaria to radzi sobie doskonale, duża ilość ustawień umożliwia dostosowanie do każdych warunków.
Napisano
Raned czy w Deusie jest tryb pracy statycznej z dyskryminacją? Oparty na zasadzie działania jak przykładowo w Hs 3 gdzie mogę ustawić poziom dyskryminacji, przez co wykrywacz będzie mi sygnalizował większe przedmioty oraz te z metali kolorowych, a odrzucał drobne stalowe śmieci typu gwoździe, odłamki?
Napisano
Z Deusem pod liniami nie ma takiej akurat tragedii bo wystarczy zejść z czułości i się normuje to prawda, ale nie jest aż tak bezproblemowy. Co do militarki to jeszcze nie miałem okazji tak na prawdę coś dużego na dużej głębokości wykopać, ale raz trafiłem mausera z 50-60cm i było całkiem przyjemnie.
VW jak nigdy podpiszę się pod twoim postem :)
Napisano
Jest oczywiście tryb pracy statycznej z dyskryminacją, ale niewiele osób wie jak to stosować. Osobiście szukając militarki używam trybów dynamicznych z dyskryminacją.
Napisano
Czy mógłbyś rozwinąć wypowiedź w kwestii stosowania tego trybu? Nie można od tak ustawić pracy statycznej i poziomu dyskryminacji? Interesuje mnie czy Deus będzie sygnalizował mi tylko wieksze elementy żelazne w tym kolorowe przy cyzm nie będzie sygnalizował dźwiękiem każdego nawet najmniejszego żelaznego przedmiotu?
Napisano
to faktycznie można głośno powiedzieć że x-terra ma zmienną częstotliwość, trzeba jeszcze dodać że każda zmiana to jakieś 800 zł. wykrywacz sam w sobie niema takiej opcji.
Napisano
Czy ktos moze polecic mi wykrywacz z tego przedzialu cenowego? Czy po zmianie z x-terry 705 np na deusa różnica w zasiegu jest znaczna? W moich stronach poszukiwaczy jest bardzo duzo wiec potrzebuje sprzetu glebokiegoi szybkiego ktory wyciagnie to po co inne wykrywacze siegnac nie mogą.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie