Romo Napisano 25 Listopad 2014 Autor Napisano 25 Listopad 2014 Pytanie od czego te pociski: wymiary śred. około 7,62 mm, wysokość dokładnie 30,20 mm, na powierzchni widoczny zarys gwintu.
predi888 Napisano 25 Listopad 2014 Napisano 25 Listopad 2014 Prawdopodobnie mosiek(mosin), pocisk tempołukowy, ale niech się lepsi wypowiedzą.
Romo Napisano 25 Listopad 2014 Autor Napisano 25 Listopad 2014 Dziękuję za identyfikację, ale teraz to dopiero mam zagrychę - w miejscu znalezienia nic się nie działo (ani widu ani słychu w książkach itp.) trochę tam tego leżało/leży dodatkowo natrzaskałem pełno ołowianych ruskich plomb i takich tam różnych miedzianych rzeczy (monetki, klamerki, uchwyty itp). Najdziwniejsze jest to że ani jednej łuseczki nie znalazłem - ktoś to tam rozsypał ???
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2014 Napisano 25 Listopad 2014 Pewnie jakiś rosyjski poligon albo strzelnica. W takich miejscach tego pełno. Łuski leżą pewnie rochę" dalej ;)
Piastek Napisano 25 Listopad 2014 Napisano 25 Listopad 2014 Mogło skądś przylecieć po prostu :) Teraz można tylko gdybać skąd to sie wzięło tam, ale chyba każdy się kiedyś czymś nurtował w swojej przygodzie
Pytanie
Romo
Pytanie od czego te pociski: wymiary śred. około 7,62 mm, wysokość dokładnie 30,20 mm, na powierzchni widoczny zarys gwintu.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.