Skocz do zawartości

Kradzież wykrywacza

marg33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To chyba dobry dział.Jeśli nie,proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
Dziś w nocy (19/20.11.) miałem włamanie.Między innymi poszedł" wykrywacz White`s Prizm 5G,numer 1088-3141-069.Do tego słuchawki,plecak,łopatka.Kradzież miała miejsce w Szprotawie,woj.lubuskie.Sprawa zgłoszona policji.Gdyby coś komuś rzuciło się w oczy,prosiłbym o wiadomość.
Napisano
A to gady się nie bały,no to powodzenia w poszukiwaniach.Ja bym na twoim miejscu pobujał się na dużych giełdach gdzieś w pobliżu,na allegro nie wystawią,do lombardu też za duży przypał,nawet jak będziesz miał ze sto klocków do dużej giełdy to próbuj jak masz czas i parę złoty na paliwo.pozdro
Napisano
100km w jedną stronę to się robi wycieczka za stówę z minimalną szansą na odzyskanie wykrywki używanej za która na allegro zapłaci w granicach 800-1000zł. ?

Wszelkie możliwe fora (dałem już na Kujawsko Pomorskie) serwisy + monitorowanie olx i allegro i wcześniej czy później wyjdzie. Pewnie że na miejscową giełdę warto się bujnąć od czasu do czasu ale 100 km ? Ja bym nie pojechał chyba że na pewnego :)

Jest też szansa że znajdzie dziuplę nasza dzielna policja. Nie żartuję. 1/5 fantów z obrobionego mieszkania siostry odnalazła się po około roku. Złodzieje też się znaleźli ale dostali.. klapsa można powiedzieć.

Nadzieja jest.
Napisano
Wici do różnych znajomych posłane.Zobaczymy.Najgorsze,że to chyba jakieś obszczymurki,bo poszły" również zupełnie bezsensowne rzeczy.Jak nic nie wymyślą,rozbiorą na złom albo wyrzucą gdzieś do rzeki,np.Najbardziej denerwująca jest ich bezczelność.
Napisano
W 90% zrobił to ktoś, kto cię zna, wie gdzie trzymasz swoje rzeczy, pomyśl komu zależało na takowy sprzęt, lub już wcześniej ktoś dał zlecenie na wykrywkę komuś z twojego kręgu.
Napisano
A ja myślę,że może przydał by się wątek Skradziony wykrywacz" w dziale Sprzęt poszukiwaczy. Zauważyłem ,że ostatnio pojawia się dość dużo postów dotyczących kradzieży naszych wykrywaczy.
Ułatwiło by to znalezienie wykrywacza.
Napisano
Kilkakrotnie miałem podobne sytuacje. Na policję bym nie liczył, na sądy także, ubezpieczycielom też trzeba wyciągać jak psu z gardła. Najlepiej zachowywać zdrowy rozsądek i pilnować swoich rzeczy.
Napisano
Mało prawdopodobne, by ktoś sprawdzał komuś pprzypadkowo spotkanemu na polu numery seryjne jego wykrywki. Nawet jak ktoś wystawi ją na aukcji internetowej, albo na olx, to mało prawdopodobne, że ktoś będzie weryfikował czy oferowany sprzęt jest trefny czy nie - sam pokrzywdzony raczej też nie będzie w stanie zweryfikować każdej oferty internetowej, bo i jak by miał to zrobić?
Napisano
Karton i dokumenty zostały:).
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie.Sam wiem,że szanse są nie za duże,żeby odzyskać cokolwiek.Ale spróbować nie zawadzi.
Napisano
pod pretekstem oceny wizualnej sprzetu popros o kilka dodatkowych zdjec np cewki z dwoch stron, elektroniki i dodatkowo miejsca gdzie sa wybite numery
Napisano
Na jedno wyjdzie,w lombardzie od jakiejsc kwoty spisuja dane,a z lubuskiego do Wrocka nie tak daleko

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 16:02 28-11-2014

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie