eN2E Napisano 9 Listopad 2014 Autor Napisano 9 Listopad 2014 Ktoś coś jest mi w stanie powiedzieć na ten temat? Skąd? Rok? Jaki zegar?
krydon Napisano 9 Listopad 2014 Napisano 9 Listopad 2014 wyglądają na produkt Moskiewskiej Fabryki Zegarków im. Kirowa, zegary Majak , druga połowa XX w .
Catadero Napisano 9 Listopad 2014 Napisano 9 Listopad 2014 A ruska kukułka była biała i mieszkała w brązowym, plastikowym zegarze. C.
tyfus Napisano 9 Listopad 2014 Napisano 9 Listopad 2014 sam kiedyś byłem w posiadaniu tego cuda rodem z ZSRR :)http://www.google.pl/search?q=zegar+z+kuku%C5%82k%C4%85+Majak&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=TPRfVKLuKsrCPIvTgdgK&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1492&bih=694&dpr=0.9
IdeL Napisano 10 Listopad 2014 Napisano 10 Listopad 2014 Bywały też drewniane w latach sześćdziesiątych. Miały inny kształt skrzyni ( o ile w przypadku tego czegoś można mówić o skrzyni zegarowej) - boczne ścianki były pochylone pod kątem w stosunku do pionu. Wagi w obu typach miały ten sam kształt.
eN2E Napisano 9 Listopad 2014 Autor Napisano 9 Listopad 2014 Ktoś coś jest mi w stanie powiedzieć na ten temat? Skąd? Rok? Jaki zegar?
Pytanie
eN2E
Ktoś coś jest mi w stanie powiedzieć na ten temat? Skąd? Rok? Jaki zegar?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.