Nruji Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 Znalezione dzisiaj w czasie zupełnie przypadkowego kopania na polu koło domu :)Grube, ciężkie jak srebro... moneta to to chyba nie jest... macie jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nruji Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 ... i druga strona.Odpadło od czajnika? napis czaj" coś sugeruje ale data i pieczęć hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 Rosyjska plomba ołowiana :) Może z worka, puszki, skrzynki...Czaj to nie czajnik tylko herbata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nruji Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 Wiem, że czaj" to herbata... ale ta data i co oznacza ten napis nad czaj" ?Ale może być... ktoś potwierdzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 Zdjęcie jest za mało czytelne i nie mogę tego rozczytać.Ja tam widzę jeden wyraz i chyba skrót jednoliterowy.Pierwsza litera to SZ, lub SZCZ.Odpal Google translate, wybierz j. rosyjski, użyj rosyjskiej klawiatury i przepisz ten wyraz z plomby.Wydaje mi się (to tylko moje domniemania) że to może być nazwisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 bez względu czy to plomba czy pieczęć - jak tak tytułujesz, to przypominam: Pieczęcie, plomby... mają swój dział do ID ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nruji Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 Ups... ok... świerzak jestem, więc:Przepraszam, zachowałem się jak świnia to się już więcej nie powtórzy i obiecuję poprawę.Spróbuję jak mi radzicie... a tak na marginesie, czy coś takiego przedstawia jakąkolwiek wartość?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 wątek przeniesiono do właściwego działu.czy coś takiego przedstawia jakąkolwiek wartość?"merol, alusy plus opony zimowe gratis - Niemiec nie będzie płakał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 Następny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nruji Napisano 6 Listopad 2014 Autor Share Napisano 6 Listopad 2014 ...odpowiedź godna mentora w tych sprawach nie ma co.A tak na marginesie miałem na myśli wartość historyczną a nie materialną... ale dzięki za wycenę! widać, że się znasz.Merola na alusach już mam a komplet opon (nie koniecznie na koła) mogę Ci sprezentować. Tyfusie... można było to inaczej napisać, ale chęć ośmieszenia kogoś kto ma mniejszą wiedzę od Ciebie była większa prawda ?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nruji Napisano 7 Listopad 2014 Autor Share Napisano 7 Listopad 2014 Napis na plombie to SZCZIPIORI.T.1899" - wujek Google nic na ten temat nie wie...Dzięki za pomoc przy identyfikacji.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.