Witam ! Mój wczorajszy post znikł- źle go umieściłem, sorry. Czysto akademickie pytanie :Powszechnie znany jest taki niemiecki pistolet sygnałowy wz.94 Hebel. Rzec można , że ikona sygnałówek z I wojny. Na setkach zdjęć w internecie łatwy do wychwycenia.Nigdzie tam nie widać żadnych przyrządów celowniczych. Zupełnie gładki !Ani muszki, ani szczerbinki.Przedwczoraj pokłóciłem się z kolegą ( pogodnie ), który twierdzi, że w jakimś niemieckim muzeum widział cały zestaw tych sygnałówek i wszystkie owe przyrządy posiadały.Upiera się , że były to Heble. Przepraszam Szanownych Kolegów za zawracanie głowy, ale macie jakiś pogląd w rzeczonym temacie ? Pozdrawiam uprzejmie Czarek
Pytanie
czarekg1
Czysto akademickie pytanie :Powszechnie znany jest taki niemiecki pistolet sygnałowy wz.94 Hebel. Rzec można , że ikona sygnałówek z I wojny. Na setkach zdjęć w internecie łatwy do wychwycenia.Nigdzie tam nie widać żadnych przyrządów celowniczych. Zupełnie gładki !Ani muszki, ani szczerbinki.Przedwczoraj pokłóciłem się z kolegą ( pogodnie ), który twierdzi, że w jakimś niemieckim muzeum widział cały zestaw tych sygnałówek i wszystkie owe przyrządy posiadały.Upiera się , że były to Heble. Przepraszam Szanownych Kolegów za zawracanie głowy, ale macie jakiś pogląd w rzeczonym temacie ?
Pozdrawiam uprzejmie
Czarek
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.