Nruji Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 Hej. Coś na kształt bombki i klucz bez języczka".Ta kulka chyba eksplodowała z drugiej strony jest rozerwana.Jakiś rodzaj amunicji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nruji Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 Klucz ma jakieś 60mm długości, kulka miała 2,5cm średnicy, symetrycznie umieszczone otwory po bokach i jeden pod zawieszką". Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Kula http://www.skora-kolo.com/janczary.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nruji Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 ...aha zapomniałem dodać, że tych kluczy (wszystkie takie same) znalazłem sporo w promieniu ok 3m od pierwszego znalezionego, początkowo myślałem, że to jakiś szmelc ale ich ilość na tak niewielkiej powierzchni terenu wzbudziła moją ciekawość... jeden z nich macie powyżej na foci.Z góry dzięki za identyfikację. Pozdrwaiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nruji Posted October 21, 2014 Author Share Posted October 21, 2014 ...ok, fajny mam dzwoneczek, pieruńsko szybko to poszło... a te kluczyki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 kluczyk jak kluczyk - od mebli chyba, jak dobrze pamiętam coś podobnego przy zajefajnych meblach rodem z PRL-u bywały - pewności na 100% nie mam.a języczek" się uwalił i je ktoś wywalił jako bezużyteczne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Nruji
Hej. Coś na kształt bombki i klucz bez języczka".
Ta kulka chyba eksplodowała z drugiej strony jest rozerwana.
Jakiś rodzaj amunicji?
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.