Nruji Napisano 21 Październik 2014 Autor Napisano 21 Październik 2014 Hej. Coś na kształt bombki i klucz bez języczka".Ta kulka chyba eksplodowała z drugiej strony jest rozerwana.Jakiś rodzaj amunicji?
Nruji Napisano 21 Październik 2014 Autor Napisano 21 Październik 2014 Klucz ma jakieś 60mm długości, kulka miała 2,5cm średnicy, symetrycznie umieszczone otwory po bokach i jeden pod zawieszką".
abcd Napisano 21 Październik 2014 Napisano 21 Październik 2014 Kula http://www.skora-kolo.com/janczary.html
Nruji Napisano 21 Październik 2014 Autor Napisano 21 Październik 2014 ...aha zapomniałem dodać, że tych kluczy (wszystkie takie same) znalazłem sporo w promieniu ok 3m od pierwszego znalezionego, początkowo myślałem, że to jakiś szmelc ale ich ilość na tak niewielkiej powierzchni terenu wzbudziła moją ciekawość... jeden z nich macie powyżej na foci.Z góry dzięki za identyfikację. Pozdrwaiam.
Nruji Napisano 21 Październik 2014 Autor Napisano 21 Październik 2014 ...ok, fajny mam dzwoneczek, pieruńsko szybko to poszło... a te kluczyki?
tyfus Napisano 21 Październik 2014 Napisano 21 Październik 2014 kluczyk jak kluczyk - od mebli chyba, jak dobrze pamiętam coś podobnego przy zajefajnych meblach rodem z PRL-u bywały - pewności na 100% nie mam.a języczek" się uwalił i je ktoś wywalił jako bezużyteczne...
Pytanie
Nruji
Hej. Coś na kształt bombki i klucz bez języczka".
Ta kulka chyba eksplodowała z drugiej strony jest rozerwana.
Jakiś rodzaj amunicji?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.