CafeRacer Napisano 14 Październik 2014 Autor Napisano 14 Październik 2014 Witam, po proszę o id tego pudełeczka. wiem tylko że może być związane z granatami trzonkowymi ale nic więcej nie udało mi się wskórać. Pudełeczko wykonane z miedziuszki, dł.16cm,szer.13cm,wys.5cm
CafeRacer Napisano 14 Październik 2014 Autor Napisano 14 Październik 2014 Karteczka przyklejona w środku pudełeczka.
bjar_1 Napisano 14 Październik 2014 Napisano 14 Październik 2014 25 szt. zapalników Brennzunder 24 z ładunkami ćwiczebnymi do ćwiczebnych granatów trzonkowych.
CafeRacer Napisano 14 Październik 2014 Autor Napisano 14 Październik 2014 co mogę rozumieć poprzez ładunki ćwiczebne do granatów ćwiczebnych. czy owe ładunki miały mniejszą moc wybuchu niż zwykłe zapalniki do trzonkowców? ps. pudełeczko znalezione na terenie w którym znajdowała się stara rzutnia granatem oraz wychodziło dużo amunicji z drewnianymi pociskami. czyżbym mógł sie spodziewać że dany teren był kiedyś swojego rodzaju poligonem?
viator01 Napisano 14 Październik 2014 Napisano 14 Październik 2014 Może miejsce ćwiczeń. A granaty ćwiczebne te były wielorazowe chyba i miały słaby ładunek (czarnego prochu ?)
Pytanie
CafeRacer
Witam, po proszę o id tego pudełeczka. wiem tylko że może być związane z granatami trzonkowymi ale nic więcej nie udało mi się wskórać. Pudełeczko wykonane z miedziuszki, dł.16cm,szer.13cm,wys.5cm
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.