rodan Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2014 Nie chodzi mi o identyfikację, bo wiem co to jest za przyrząd. Ale czy jest to popiersie jakiegoś konkretnego wojownika, z jakiegoś konkretnego szczepu? Czy tylko twórczość artystyczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2014 zdj.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2014 zdj.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 To jest przyrząd do nawlekania nici w igle. Ten metalowy drucik przewlekasz przez oczko igły przekładacz nić wyciągasz i gotowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 Czytać, trudna rzecz... Ze zrozumieniem, to już całkiem...Nie chodzi mi o identyfikację, bo wiem co to jest za przyrząd." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 31 Sierpień 2014 Share Napisano 31 Sierpień 2014 Ups ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 poszukaj w starożytnej Grecji albo obejrzyj okładkę książki Achaja,jak dla mnie popularny wizerunek starożytnego Greka pozd.marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Atena-patronka prządek i hafciarek.http://pl.wikipedia.org/wiki/Atena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodan Napisano 2 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2014 A to niespodzianka?Nigdy nie pomyślałbym,że to może być Atena.Włócznia,hełm,wojna?Tak.Ale tkactwo,szycie? Trzeba dobrze znać mitologię,żeby taki przedmiot skojarzyć,albo nieźle podrążyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.