rodan Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Napisano 31 Sierpień 2014 Nie chodzi mi o identyfikację, bo wiem co to jest za przyrząd. Ale czy jest to popiersie jakiegoś konkretnego wojownika, z jakiegoś konkretnego szczepu? Czy tylko twórczość artystyczna?
akcej Napisano 31 Sierpień 2014 Napisano 31 Sierpień 2014 To jest przyrząd do nawlekania nici w igle. Ten metalowy drucik przewlekasz przez oczko igły przekładacz nić wyciągasz i gotowe :)
Czlowieksniegu Napisano 31 Sierpień 2014 Napisano 31 Sierpień 2014 Czytać, trudna rzecz... Ze zrozumieniem, to już całkiem...Nie chodzi mi o identyfikację, bo wiem co to jest za przyrząd."
honker Napisano 1 Wrzesień 2014 Napisano 1 Wrzesień 2014 poszukaj w starożytnej Grecji albo obejrzyj okładkę książki Achaja,jak dla mnie popularny wizerunek starożytnego Greka pozd.marek
Jacek.Ant. Napisano 1 Wrzesień 2014 Napisano 1 Wrzesień 2014 Atena-patronka prządek i hafciarek.http://pl.wikipedia.org/wiki/Atena
rodan Napisano 2 Wrzesień 2014 Autor Napisano 2 Wrzesień 2014 A to niespodzianka?Nigdy nie pomyślałbym,że to może być Atena.Włócznia,hełm,wojna?Tak.Ale tkactwo,szycie? Trzeba dobrze znać mitologię,żeby taki przedmiot skojarzyć,albo nieźle podrążyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.