szwejk4 Napisano 29 Sierpień 2014 Autor Napisano 29 Sierpień 2014 Ktoś z kolegów spotkał takie cudo wygląda na kałamarz.
Kriczer Napisano 30 Sierpień 2014 Napisano 30 Sierpień 2014 może jutro podjadę do znajomego to bym zrobił foto karteczki która była na słoiczku co za trucizna dokładniej w tym była, co do zamknięcia to była zabezpieczona korkiem
szwejk4 Napisano 29 Sierpień 2014 Autor Napisano 29 Sierpień 2014 Ktoś z kolegów spotkał takie cudo wygląda na kałamarz.
Hermanos Napisano 29 Sierpień 2014 Napisano 29 Sierpień 2014 Na allegro były takie, sprzedawca twierdził, że to kałamarze SS znalezione na terenie obozu w Lubaniu
krzys26 Napisano 29 Sierpień 2014 Napisano 29 Sierpień 2014 mam taki sam kałamarz i wyczytałem ze to pojemnik na trująca maść stosowaną w szkółkach leśnych
Kriczer Napisano 29 Sierpień 2014 Napisano 29 Sierpień 2014 heu hue hue kałamarze SS dobre :D trucizna na szczury lata 50/60, kumpel ma taką z karteczką jeszcze i data bodajże 58 albo 68 nie pamiętam dokładnie
Luckey13 Napisano 30 Sierpień 2014 Napisano 30 Sierpień 2014 Albo strychnina, czy nawet cyjanek.Tutaj bardzo podobna, niestety bez opisu co dokładnie zawierała, tyle tylko, że truciznę, daję link do zdjęcia do porównania:http://www.antiquebottletrader.com/abt.com/poison/polishgiftamber.jpgP.s widziałem kiedyś jak ktoś starą tabliczkę ostrzegającą przed wysokim napięciem próbował sprzedać jako relikt związany z ss, nie pamiętam co to miało niby być konkretniej, blacha z bramy wjazdowej do głównej siedziby ss lub coś w ten deseń ;pWięc to jako kałamarz to jeszcze nic takiego, chociaż podobne :D
bjar_1 Napisano 31 Sierpień 2014 Napisano 31 Sierpień 2014 Widziałem jeszcze wersję z tłoczonym napisem Gift".
Pytanie
szwejk4
Ktoś z kolegów spotkał takie cudo wygląda na kałamarz.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.