Tropiciel_Fantow Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Napisano 30 Lipiec 2014 Witam.Pierwszy raz spotykam się z czymś takim,znalezione w lesie.Wygląda mi na pocisk,ale od czego? I czy na pewno?Wymiary: Długość ok.270mm Średnica ok.170mmWagi nie podaję bo aktualnie nie posiadam żadnej żeby zważyć,ale tak na moje kulawe oko to 50-100g.Ps.Po oczyszczeniu wodzie z mydłem ma kolor kremowy.Jak dla mnie dziwny jak na pocisk :-PPozdrawiam.
Luckey13 Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Pocisk ma jednolitą strukturę?Nie widać na nim takich 2 wypukłych kwadracików może?Pytam, bo na pierwszym zdjęciu przy dolnej krawędzi widać coś jakby nierówność, może to lichterec lub coś podobnego?
viator01 Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Pocisk Kulikowskiego?http://img.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=663801
Tropiciel_Fantow Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Napisano 30 Lipiec 2014 Witam.Pierwszy raz spotykam się z czymś takim,znalezione w lesie.Wygląda mi na pocisk,ale od czego? I czy na pewno?Wymiary: Długość ok.270mm Średnica ok.170mmWagi nie podaję bo aktualnie nie posiadam żadnej żeby zważyć,ale tak na moje kulawe oko to 50-100g.Ps.Po oczyszczeniu wodzie z mydłem ma kolor kremowy.Jak dla mnie dziwny jak na pocisk :-PPozdrawiam.
Tropiciel_Fantow Napisano 1 Sierpień 2014 Autor Napisano 1 Sierpień 2014 Luckey13 masz spostrzegawcze oko,rzeczywiście są wypustki na pocisku (wcześniej nie zwróciłem na to uwagi) Pierwszy raz spotkałem się z czymś takim i nawet nie wiedziałem ze istniały takie pociski z uszkami" Myślałem z ten kwadracik to jakaś przypadkowa deformacja,bo po drugiej stronie jest uszkodzony i mało widoczny.Dziękuję wszystkim za trafną i celna diagnozę :-)Pozdrawiam.
Luckey13 Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 A nie do muszkietu albo czegoś podobnego przypadkiem?To tylko przypuszczenie, bo widziałem taki tylko raz, wyglądał inaczej, miał jakby wgłębienie w podstawie i bruzdy, ale kaliber miał chyba taki sam, tzn ok 17mm - zakładam, że wymiary z rozpędu źle podałeś, chyba, że kaliber to 17cm, a długość 27cm ;p
Tropiciel_Fantow Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Napisano 30 Lipiec 2014 Luckey13 słuszna uwaga,pomyliło mi się długość to około 27mm czyli 2,7cm i średnica koło 17mm czyli 1,7cm.Za błąd przepraszam.
Pytanie
Tropiciel_Fantow
Witam.
Pierwszy raz spotykam się z czymś takim,znalezione w lesie.
Wygląda mi na pocisk,ale od czego? I czy na pewno?
Wymiary: Długość ok.270mm
Średnica ok.170mm
Wagi nie podaję bo aktualnie nie posiadam żadnej żeby zważyć,ale tak na moje kulawe oko to 50-100g.
Ps.Po oczyszczeniu wodzie z mydłem ma kolor kremowy.Jak dla mnie dziwny jak na pocisk :-P
Pozdrawiam.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.