Skocz do zawartości
  • 0

Szkatułka na cygara SS.

Trogelsunt.

Pytanie

Napisano

Witam.Trafiłem ostatnio taką oto szkatułkę.Wyciągnięta z całą masą niemieckich gratów ze strychu.Na 100% jest to oryginał ale pytanie jest inne.Do kogo mogła należeć(np:żołnierza,oficera)?
Ładnie sygnowana na pokrywce od wew.strony: RŻM i WAA 195.
Na spodzie też jest waffenamt z datą 1944.
Pozdrawiam.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wychodzi na to że szkatułka jest ze skóry - wafki i ryżymy się zgadzają.

Ostatnio zauważyłem, że jeśli pojawia się przedmiot takiego pokroju kończy się zawsze cięciem wątku, żółcieniami przy nickach i ogólnie zmęczonymi palcami modów...

Nie wiem o co chodzi w tych rozmowach :)
Napisano
Ja powiem tak, oryginalna? Oryginalne to to jest nawet bardzo. Czy z epoki ? Nie nie jest z epoki. Czy SS ? Nie nie jest to SS. Czy falsyfikat ? Tak fals...
Jak ktoś nie chce uwierzyć, że lipa jego problem.
Napisano
są daty,wafematy,kody itp ....jednak interesuje mnie zawartość szkatułki,jeśli były tam stringi właściciela z pieczęcią SS to na 100% oryginał;-)
jak torba5 napisał ........
bjar już walczył z właścicielem oryginalnego zegarka z adim,u którego ziemia jest tak łaskawa ze po 70 latach wyciąga sikora i jeszcze cyka bez nakręcania
Ps już czas na zmianę znajomego.
Napisano
skrzyneczka jest oryginalna postaw znajomemu jeszcze flachę bo fancik super;-)nie słuchaj innych i nie czytaj postów kolegów że to lipa to poprostu zazdrość, bo nie mają takiej sztuki:-)wstydziłby się jeden z drugim!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie