Swiety82 Napisano 16 Lipiec 2014 Napisano 16 Lipiec 2014 Na podstawie tego zdjęcia można jedynie zidentyfikować że autor namalował obraz, nic wiecej. Proszę się wysilić i podać więcej szczegółów obrazu, czyli inicjały, zbliżenia na detale, ew. napisy z tyłu, fotki podobrazia jeśli cos sie na nim znajduje. Jeśli masz przesłanki że obraz jest stary to warto drążyć temat, jeśli natomiast obraz został znaleziony obok śmietnika to autorem może być ktokolwiek. Próżno tu dyskutować o jakiejkolwiek szkole malarstwa - po prostu zamalowane płótno wyrażające COŚ".
Kolab Napisano 18 Lipiec 2014 Napisano 18 Lipiec 2014 Pierwszy obraz jest raczej techniką mieszaną akryl i olej lub ew. sam akryl. Obraz z nurtu ekspresjonizmu. Jak na moje oko nic specjalnego (ale to już subiektywna ocena :) Ostatni (czerwony") prezentuje się najciekawiej. Szukaj u źródła inaczej nie określisz autora. W dzisiejszych czasach jest zbyt wielu twórców, często sława i wartość ma zasięg lokalny (co nie znaczy że mały. Pozdrawiam
adi469 Napisano 16 Lipiec 2014 Autor Napisano 16 Lipiec 2014 Wiec tak;-nicjaly BK 99'-farba bardzo jaskrawa, olejna-obraz namalowany na plycie pazdzierzowej/lub/pilsniowej-oprocz inicjalow nie ma wiecej szczegolow-obraz dostalem od siostry a ona od bogatego niemca-ow niemiec dostal go od autora, podobno chinczyk lub jakis azjata-z niemcem kontaktu brak wiec tu slad sie urywa...Dodaje kolejny obraz tego samego artysty
adi469 Napisano 17 Lipiec 2014 Autor Napisano 17 Lipiec 2014 Myslałem, że artyści zazwyczaj malują dla przyjemności czyli pasji...U mnie w mieście jest starszy Pan, który zna się na obrazach ale takich ok. stu letnich i więcej więc na temat tego obrazu nie za wiele mi powie...Gdzie ewentualnie mógł bym jeszcze zapytać?
RezistanZ Napisano 18 Lipiec 2014 Napisano 18 Lipiec 2014 wątek związku bogatego niemca z azjatą może być kluczowy : D
adi469 Napisano 18 Lipiec 2014 Autor Napisano 18 Lipiec 2014 To zależy jakie azjata miał intencje dając obrazy bogatemu niemcowi i jakie intencje miał bogaty niemiec przyjmując obrazy od azjaty... :DA tak na poważnie, to miałem jeszcze jeden obraz tego azjaty ale niestety już go nie mam. Powiem tylko tyle, ze na tym całym miszmaszu, który maluje azjata są małe twarze. w pierwszym obrazie u góry strony widać jak by się przyjrzeć dziwną twarz (żółty mazaj w lewym dolnym kwadracie obrazu) Może to jest jakiś jego punkt charakterystyczny... Ale nie na wszystkich obrazach występuje dziwna twarz...
Kriczer Napisano 18 Lipiec 2014 Napisano 18 Lipiec 2014 Ktoś sobie namalował coś, dla przyjemności a ty na siłę szukasz w tym nie wiadomo jakiego dzieła , a w żółtym panu doszukujesz się wielkiego artysty.Swiety wyżej napisał co obraz przedstawia :) Szkoda, że nie padło tutaj ile to coś może być warte"bo w sumie chyba tylko o to chodzi.
Pytanie
adi469
Jak w temacie, ktoś zna autora?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.