gostek3 Napisano 29 Czerwiec 2014 Autor Napisano 29 Czerwiec 2014 czy ktoś z Was może to zidentyfikować, z góry dziękuję, Wojtek
Swiety82 Napisano 2 Lipiec 2014 Napisano 2 Lipiec 2014 Spróbuj odcyfrować napis na środku gwiazdy, może naprowadzi na jakiś trop
gostek3 Napisano 2 Lipiec 2014 Autor Napisano 2 Lipiec 2014 jak to zrobić, to prawdopodobnie po hebrajsku :(
pawel_breslau Napisano 2 Lipiec 2014 Napisano 2 Lipiec 2014 Jeżeli nie znasz języka (zresztą tak jak ja :) ) spróbuj przepisać te znaki na kartkę papieru i wkleić ich zdjęcie. Powinien ktoś to na forum rozszyfrować. Jeśli nikt nie da rady to udaj się do najbliższej Tobie Synagogi i pogadaj z tamtejszym Rabinem. Myślę, że nie będzie miał problemów z rozszyfrowaniem tego pisma.Pozdrawiam.
gostek3 Napisano 1 Lipiec 2014 Autor Napisano 1 Lipiec 2014 a czy ten znaczek z gwiazdą to na pewno z czapki uczniowskiej ?
zzz75 Napisano 2 Lipiec 2014 Napisano 2 Lipiec 2014 Przedwojenna organizacja syjonistyczna kiedyś to było na forum ale niechce mi się szukać
justyna39 Napisano 17 Lipiec 2014 Napisano 17 Lipiec 2014 Pośrodku jest napis hebrajskiTARBUT (KULTURA)Na ramionach gwiazdy hebrajski napisBEJT SEFER (SZKOŁA) Tarbut to nazwa organizacji w ruchu syjonistycznym, zajmującej się działalnością kulturalną i oświatową.CZYLI JEST TO ZNACZEK SZKOŁY PROWADZONEJ PRZEZ ORGANIZACJĘ TARBUT
gostek3 Napisano 29 Czerwiec 2014 Autor Napisano 29 Czerwiec 2014 czy ktoś z Was może to zidentyfikować, z góry dziękuję, Wojtek
Raned Napisano 30 Czerwiec 2014 Napisano 30 Czerwiec 2014 Prawdopodobnie bączek ze szkolnej czapki, lata międzywojenne.
Pytanie
gostek3
czy ktoś z Was może to zidentyfikować, z góry dziękuję, Wojtek
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.