Skocz do zawartości

Znowu mundur na Allegro

szarobury

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nowa kurtka WH na allegro, czyżby znowu pochodziła z nieboszczyka, a może Allegro zmienia się w trupiarnie?
Może i tym razem ktoś rozpozna ten fant?

szarobury
Napisano
chyba znowu kurtka z trupa.Te ciemno brazowe plamy jak mniemam moa być zaschnięta krwią.To oburzające ze takie rzeczy sie dzieją.Niektórzy widzocznei nie wiedzą że każdemu nalezy sie szacunek po śmierci niezależnie czy to niemiec,rusek,turek czy inny...
Napisano
AAAA-drugi mundur:(((i znów pewnie megadyskusja-ale ten jest chyba w porządku-nie poprany na maksa-a plamy-chyba faktycznie rdza-tak mogło być jak leżał sobie pomiędzy rurkami w kącie piwnicy!ale...wracając do interesującego wątku z poprzedniej historii o mkundurze-kto ma i ma odwagę się przyznać że ma w swojej kolekcji coś co mogło być przy ciałach-ale nie mówię-wykopał=obrabował mogiłę,czy grób-tylko-np.kupił?Ja przyznam się że zszokowałem się raz-kupiłem od gościa kupkę niemieckich hełmów wykopkowych i nie tylko-i wszystkie były OK,ale 1...w środku miał coś dziwnego przyczepione-więc ja myślę-że rdza zmieszana z ziemią-za młoteczek łapię...a tu...włosy spod tego czegoś-a raczej ich resztki wychodzą-brrrrrr....mam ten hełm-już odnowiony-ale jakoś dziwnie mi jak biorę go do ręki...
Napisano
Tak mi się wydaje że od rdzy-nie wiem-ale chyba nie ma co od razu z góry krzyczeć na każdego że jak ma mundur to z trupa!
Napisano
No co to to nie-ta wygląda o wiele bardziej normalnie-kolorki OK-nikt nie kombinował nic przy niej...jest tylko 1 wyjście-ktoś musi się poświęcić-kupić i sprawdzic jak z zapaszkiem....nie wiem czemu,ale chyba będę mieć niedługo dosyć tego forum jak tylko o mundurach trumiennych będzie!!!
Napisano
Zobaczcie na plamę na plecach, jest ciekawa".
Plama ta jest na tyle intensywnej barwy, że bez problemu przebija na wewnętrzną stronę materiału, a zatem zrobiona najpewniej od czegoś mokrego. Zatem powinna przeniknąć także gdzieś jeszcze, na przeciwną stronę ubrania, a nie ma takiego miejsca - podobne plamki są porozrzucane w przypadkowych miejscach. A zatem jednak coś" mogło ją wypełniać, albo była złożona w wyjątkowo pokręcony sposób.
Napisano
raczej nie worek z produktami korozji :)

ale serio to nie są plamy z rdzy - tak mi się przynajmniej wydaje, trudno na 100% powiedzieć, ale wygląda trupio...

pozdr.
grzesiek
Napisano
według mnie nie jest z trupa , co najwyżej była ściągnięta z trupa ale odrazu po śmierci a nie teraz podczas jakiejś ekschumacji.
pzdr
Napisano
Na cafe allegro ozwał sie sprzedający i stwierdził, ze to rdza:
http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=270&i=12482&v=&t=12473

Mi to też tak wygląda.
Napisano
widze że zaczyna gonić mości środowiko eksploratorskie jakiegos swoistego rodzaju trauma prześladowcza....

Teraz co mundurek na aukcyji to w opisie należy uwzględnić:

- stopień wydzielania zapachów i jakich - aktualne badania osmologiczne
- wyciąg z badań w zakładzie medycyny sądowej stwierdzajćy w jakim środowisku sobie to coś polegiwało i jak mocno nasiąknięte jest różnymi składnikami
- takowe tez pod kątem zawartości zarodków opsy, rdzy, wybielacza cioci, proszu dosi, legalności emblematu i oryginalności guzika

ktos sobie już odgryzł jaką częśc ciała w tym pluciu w twarz?

Napisano
Przeczytałem co napisał sprzedający -i ...no właśnie:)))więc-zamknijcie już pyszczki!!!:)NIE Z TRUPA!!!!!!!!!(to chyba już lekki obłęd i szukanie sensacji wszędzie gdzie się da!)
Napisano
hehehehe dobrze to podsumował w cafeeallegro sorzedajacy - faktycznie chyba niektórzy nieco za abrdzo żałują ze moze sami nie maja :D
Napisano
Niezdrowa się tu zrobiła atmosfra... Ludzie myślcie to nie boli!!! Czy teraz każdy mundur wystawiony na Allegro, niedaj Boże z jakąś plamą, będzie oceniony przez Was fachowców" jako zerwany ze zmumifikowanego nieboszczyka??? Przecież to paranoja.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie