Skocz do zawartości
  • 0

Przybornik A-W

Jablo666

Pytanie

Napisano
Witam czy ktoś wie co to za pojemniki, włożone są do mosiężnej obejmy", Na obejmie jest napis u góry  S.ROCH MULLER WIEN" a pod spodem R GES SECCH" Tubki w środku są odkręcane, całość zrobiona bardzo dokładnie i szczelnie. Po odkręceniu mosiężnych nakrętek w jednej z tubek znajdował się sznurek przypominający dratwę, w środku dzielony był siatką mosiężną, w dalszej części było puste, druga tubka ma siatkę u samej góry (pojemnik był pusty i w przeciwieństwie do poprzedniej jest dłuższy i nie dzielony na pół). wymiary to całość 10 cm. na 5,5cm.

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam czy w twojej coś było w środku? A jeśli chodzi o poprzednią odpowiedz to na pewno nie była to zapalniczka, niema czym odpalić i po co wtedy 2 tubki?
Napisano
Witam czy ktoś wie co to za pojemniki, włożone są do mosiężnej obejmy", Na obejmie jest napis u góry  S.ROCH MULLER WIEN" a pod spodem R GES SECCH" Tubki w środku są odkręcane, całość zrobiona bardzo dokładnie i szczelnie. Po odkręceniu mosiężnych nakrętek w jednej z tubek znajdował się sznurek przypominający dratwę, w środku dzielony był siatką mosiężną, w dalszej części było puste, druga tubka ma siatkę u samej góry (pojemnik był pusty i w przeciwieństwie do poprzedniej jest dłuższy i nie dzielony na pół). wymiary to całość 10 cm. na 5,5cm.
Napisano
Ja bym proponował poszukać coś w kierunku przybornika do schwarzlose. Trafiałem takie tuby na pozycjach gdzie wyszły jeszcze elementy szwarca i pół plecaka okuć od skrzynek do niego
Napisano

Czesć Jablo, mam taki sam fant i od 5 lat nie mogę też go rozgryźć, możliwe że z tej samej wioski :) Nigdzie dotąd nie widziałem go na ID dlatego cieszę się, że odświeżyłeś temat. Wyszedł na pozycjach artylerii AW ale niekoniecznie musi być z nią związany. Litery Z i R mogą być kluczem do rozwiązania zagadki ale niestety... szukałem dużo i długo i nic.
Podłączam się zatem do ID :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie