koziarzumyslu Napisano 6 Maj 2014 Autor Napisano 6 Maj 2014 Witam byłem ostatnio w długi weekend na Helu ,pomaszerować z wykrywaczem . Jest jeszcze parę miejsc co coś wychodzi z ziemi.Jednak strach po lesie latać choć lasu tam niewiele a i zgubić się nie ma jak ( chyba ze się jest chorym na alzchajmera ). Po tamtejszych lasach chodzi się jak na księżycu , tyle tam kraterów po wykopkach . Nie wiem może jacyś tubylcy albo przyjezdni , nie chce nikogo obrażać bo pewności nie mam. Na pewno nie zwierzęta tylko rodzaj ludzki kopie i nie zasypuje po sobie dołów. Może by mnie to i nie obchodziło ale ... zastanawiam się czy podczas zatrzymania przez policje czy strażaków leśnych ,w miejscu tak skopanym mogę liczyć na ich wyrozumiałość ? Jeśli zaś chodzi o mnie zawsze zasypuje po sobie doły. Po to kupujemy mundury żeby być niewidocznym w lesie ,by nie dać się złapać S.L , żeby mieć przyjemność z tego nie legalu . Wiem że bezwzględna większość przestrzega kodeksu poszukiwacza jednak może są tacy co tego nie robią . Zasypujmy doły po sobie zostawmy innym czysty teren ,to może mandaty będą mniejsze ;)
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 To chyba temat do działu Miejsca warte odwiedzenia" nie za bardzo pasuje?
koziarzumyslu Napisano 6 Maj 2014 Autor Napisano 6 Maj 2014 może nie ale ja tam bardzo lubie jezdzic i bede je polecał
bjar_1 Napisano 6 Maj 2014 Napisano 6 Maj 2014 Nawiasem mówiąc niezłe buractwo z całego kraju tam się musi panoszyć, fejm Helu działa ;)
Weteran-39 Napisano 3 Czerwiec 2014 Napisano 3 Czerwiec 2014 Niekoniecznie kol.bjar1 -dużo dziur w ziemi to tez efekt gangu''bursztyniarzy''
konrad0606 Napisano 18 Czerwiec 2014 Napisano 18 Czerwiec 2014 Wybieram się Hel.Czy wie ktoś może czy jest możliwość dojścia do wraków, które są przy porcie wojennym?
koziarzumyslu Napisano 22 Czerwiec 2014 Autor Napisano 22 Czerwiec 2014 Kogo jest możliwość dojsćia do wraków ,otworzono ostatnio jednostke wojskową , i można dojść zarówno do torpedowni jak i do wraków ale to straszna rdza i odradzam ci wchodzenia na pokład bo do jednego da sie dojsc a drugi stoi w wodzie ,pzdr
konrad0606 Napisano 22 Czerwiec 2014 Napisano 22 Czerwiec 2014 Dzięki za informację!!Czyli rozumiem, że można się swobodnie poszwędać po terenie jednostki?
koziarzumyslu Napisano 23 Czerwiec 2014 Autor Napisano 23 Czerwiec 2014 Nie wszędzie ale w paru miejscach jest płot, i jakieś wojsko tam jest , generalnie jest otwarta i na sprzedaż .Jak bedziesz chciał wejsc to idziesz na teren i cały czas prosto koło zakładu oczysczania , chyba mpo (na terenie jednoski )aż dojdziesz do plaży i kawałek plaża i są wraki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.