Skocz do zawartości
  • 0

Niemiertelnik RAD, łuski,odznaczenia...

witas03

Pytanie

Napisano

Witam.
Prosze o identyfikację nieśmiertelnika i jeśli się da t0 gdzie służył.

M7 RAD 1/31 1448

Prosze o identyfikację odznaczeń, i łusek?
Jeśli potrzeba jutro dam więcej fotek

PS: wszystkie naboje są bezpieczne poprzewiercane ( w takim stanie znalezione)

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
naboje do Lebela, 1 mauserek, odznaczenia RADowskie a i łuska tam jedna od mosina standard z RADowskich obozów

odznaczenia- Odznaka dla członków RAD. Dla zasłużonych w służbie dla RAD: 1 Klasy - 25 lat (istniał również wariant dla kobiet) 2 Klasy - 18 lat 3 Klasy - 12 lat 4 Klasy - 4 lat (istniał również wariant dla kobiet) Wersje dla kobiet i mężczyzn różniły się.
http://www.akongaleria.com/odznaki-i-odznaczenia-niemieckie/
Napisano
Czy odznaczenia ( 4 sztuki) nosił jeden żołnierz czy należały do 4 różnych RAD-owców?

Może ktoś zidentyfikować nieśmiertelnik? oraz który oddział stacjonował w okolicach Obornik WLKP?
Napisano
a 100% - bardzo czytelny nieśmiertelnik.
Wszystko znalazłem w jednym miejscu. był też śledź od namiotu. Jutro poszukam jeszcze klamry bo zrobiło się ciemno.
Napisano
Viator01 rozgryzłem nieśmiertelnik:

Reichsarbeitsdienst (RAD) Abteilung 31, który mieścił się koło Obornik Wlkp - gdzie mogę znaleźć więcej info na temat tego konkretnego obozu?
Napisano

Odgrzewam . . .
Przeszukałem jeszcze raz to miejsce (małe pół godz bo czasu nie było więcej)
Interesują mnie te dwie blaszki? jedna z numerem 63 druga 65 . Od czego one? Wszystkie naboje są poprzewiercane - służyły jako naboje szkoleniowe?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie