Skocz do zawartości

pancerka

marrio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam szanowne grono.Mam takie oto odznaczenie wykopane własnoręcznie. moczone w oliwce i czyszczone delikatnie za pomocą wykałaczki .Są jednak miejsca do których ciężko dotrzeć a oczywiście nie chcę zniszczyć. proszę o pomoc. pozadrawiam

Napisano
brałem pod uwagę takie pytanie.nie mogę zrobić lepszego zbliżenia bo aparat słaby . ale jest tego trochę jeszcze . więc proszę doświadczonych o sugestie
Napisano
Najlepiej w tym przypadku poradziła by sobie myjka ultradzwiękowa. Domniemam jednak, że takowej nie masz. Pozostaje więc dalsze moczenie w oliwce i wykałaczka lub miękka szczoteczka do zębów.
Napisano
Zostaw te myjki. Zacząłeś czyścić najmądrzejszą, najbardziej bezpieczną i precyzyjną metodą dla tego typu metalu i stanu zachowania, więc proponuję, by tą metodą konserwację dokończyć. Kwestią pozostanie dalsze rozmiękczanie nawarstwień i ich dalsze wyskrobywanie pod lupą. Ostrz sobie skrobaki z dębiny, będą twardsze, ale nie zarysują patyny.
Napisano
Jak nie zmyje oliwy, to mu zacznie jełczeć i łapać kurz - po pewnym czasie nie będzie żadnego wyostrzenia detali.
Remington ma rację, że wosk znacznie lepiej nadaje się do konserwacji takich detali.
Napisano
czli muszę jeszcze ją poczścić.czy ś to środki łatwo dostępne ? i jescze jedno pytanie. gdzie mogę sie o niej czegoś dowiedzieć , bo nie ma zadnych sygnatur.
Napisano
dzięki kolego . już ją oczyściłem i wystawiłem na all....o . cenę myślę ,że dałem za wysoką , ale na innym forum widziałem podobne i wyższe ceny. pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie