chrapek Napisano 9 Kwiecień 2014 Autor Napisano 9 Kwiecień 2014 proszę speców od saperek o zidentyfikowanie mojego wykopaliska. brak jakichkolwiek bić i oznaczeń. pozdrawiam i dziękuję z góry za info.
chrapek Napisano 9 Kwiecień 2014 Autor Napisano 9 Kwiecień 2014 dzięki za pomoc, ale proszę o więcej:). wygląda raczej na powojenną, czy może się mylę? faktycznie podobna do tej amerykańskiej, ale gniazdo na sztyl jest jednakowej średnicy na całej długości, podczas gdy amerykanka miała gniazdo stożkowe.
chrapek Napisano 9 Kwiecień 2014 Autor Napisano 9 Kwiecień 2014 proszę speców od saperek o zidentyfikowanie mojego wykopaliska. brak jakichkolwiek bić i oznaczeń. pozdrawiam i dziękuję z góry za info.
ktos451 Napisano 9 Kwiecień 2014 Napisano 9 Kwiecień 2014 Mnie to wygląda na łopatkę zza Atlantyku ;)
chrapek Napisano 9 Kwiecień 2014 Autor Napisano 9 Kwiecień 2014 miałeś na myśli Atlantyk czyli USA czy daleki atlantyk":) czli PRC:)? dzisiaj wyskoczyła z ziemi.
cezar81 Napisano 9 Kwiecień 2014 Napisano 9 Kwiecień 2014 Zapewne z krajuP.R.C - People's Republic of China.P.R.C. - Państwo Rujnowania Człowieka
Marine_1357 Napisano 9 Kwiecień 2014 Napisano 9 Kwiecień 2014 Saperka wzorowana na amerykańskiej E-tool shovel M1943 jeśli nie ma sygnowań na brzegach to pewnie jakaś Austria albo Dania.
Pytanie
chrapek
proszę speców od saperek o zidentyfikowanie mojego wykopaliska. brak jakichkolwiek bić i oznaczeń. pozdrawiam i dziękuję z góry za info.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.