Witam Dziś znalazłem na mojej działce odłamek prawdopodobnie z brązu lub czegoś podobnego.Po znalezieniu miał kolor ciemno zielonkawy ( patyna ). Gdy został oczyszczony w kwasku cytrynowym uzyskał kolor jak na załączonym zdjęciu. Wymiary tego to 3 cm na 1 cm. Proszę o pomoc w identyfikacji. może jest to jakaś część granatu czy coś w tym stylu. Niedaleko miejsca zalegania tego przedmiotu była podobna cześć ale mniejsza. Również w niedużej odległości była łuska z 1914 roku model 8x50 R Mannlicher. Może te informacje pomogą w identyfikacji mojego znaleziska.
Pytanie
stigfighter
Witam
Dziś znalazłem na mojej działce odłamek prawdopodobnie z brązu lub czegoś podobnego.Po znalezieniu miał kolor ciemno zielonkawy ( patyna ). Gdy został oczyszczony w kwasku cytrynowym uzyskał kolor jak na załączonym zdjęciu. Wymiary tego to 3 cm na 1 cm. Proszę o pomoc w identyfikacji. może jest to jakaś część granatu czy coś w tym stylu. Niedaleko miejsca zalegania tego przedmiotu była podobna cześć ale mniejsza. Również w niedużej odległości była łuska z 1914 roku model 8x50 R Mannlicher. Może te informacje pomogą w identyfikacji mojego znaleziska.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.