Witam. Prosze o identyfikację tego przedmiotu. Został wyłowiony z kanału jest już po wstępnym czyszczeniu. Posiada 3 otwory jeden z nich jest połączony z metalową rurką w środku. Z której wystawał pręcik widoczny na zdjęciu. Pręcik zakończony jest szpikulcem a dolna cześć posiada nakrętkę. Na forum widziałem już cos podobnego ale bardzo skorodowanego i tam padła sugestia że mógł to być pojemnik na naftę. Spotkałem się także z opinią że to mina ale wszystko przemawia na nie.
Pytanie
Kazma
Witam.
Prosze o identyfikację tego przedmiotu. Został wyłowiony z kanału jest już po wstępnym czyszczeniu. Posiada 3 otwory jeden z nich jest połączony z metalową rurką w środku. Z której wystawał pręcik widoczny na zdjęciu. Pręcik zakończony jest szpikulcem a dolna cześć posiada nakrętkę. Na forum widziałem już cos podobnego ale bardzo skorodowanego i tam padła sugestia że mógł to być pojemnik na naftę. Spotkałem się także z opinią że to mina ale wszystko przemawia na nie.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.