Skocz do zawartości
  • 0

Odznaki(?),łuska,ołowiany pocisk,zdjęcie,kawałek gąsienicy,

matt15

Pytanie

Napisano

Witam,
Bardzo bym prosił o identyfikację poniższych rzeczy.Z góry dziękuję.

Zdj.1
Prawdopodobnie odznaka DRK,ale chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na jej temat,a także możliwy okres,z któego pochodzi.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Bardzo bym prosił o identyfikację poniższych rzeczy.Z góry dziękuję.

Zdj.1
Prawdopodobnie odznaka DRK,ale chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na jej temat,a także możliwy okres,z któego pochodzi.

Napisano

Z tego co wiem są to liście dębu tylko nie wiem przez jakich żołnierzy,w jakich oddziałach i w jakim okresie mogły byś noszone.

Napisano

Zdjęcie zakupione na placu,sprzedający mówił,że żołnierz ukazany na tym zdjęciu został po wojnie wykończony przez komunistów,czy można by z tego zdjęcia wywnioskować,gdzie służył dany żołnierz?Podobno miał na nazwisko Paczkowski.

Napisano

Kawałek gąsienicy,znaleziony w miejscu,w którym prawdopodobnie było niewielkie starcie pancerne.Czy z tego małego kawałka można się dowiedzieć z jakiego czołgu pochodzi?

Napisano

Łuska znaleziona w miejscu gdzie prawdopodobnie stały działa przeciwlotnicze,wymiary:długość-26,5 cm,średnica-prawdopodobnie 38 mm.Materiał-mosiądz.

Napisano
Miałby ktoś pomysł co do tej drugiej łuski,ponieważ znalazłem ich około 20 i wydaje mi się że mogą pochodzić z FLAKA.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie