pająk Napisano 28 Marzec 2014 Share Napisano 28 Marzec 2014 fajny wynalazek :) zdjęcie z fb, profil Dariusz Proksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 28 Marzec 2014 Share Napisano 28 Marzec 2014 parka na weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 29 Marzec 2014 Share Napisano 29 Marzec 2014 Stodołowa rama do emki. Może mi ktoś pomóc ustalić rocznik? Zajrzałem na kolyaskę, mają ciekawe zestawienie numerów ram i silników ale motocykl produkowały dwie fabryki. Nie dopasuję samodzielnie bo na ruskich bokserach się nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 29 Marzec 2014 Share Napisano 29 Marzec 2014 Wyżej numer ramy, niżej silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferenc Szisz Napisano 29 Marzec 2014 Share Napisano 29 Marzec 2014 Numery niskie rama pózna znaczy zobacz na lewym suwaku jaki tam jest nr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 29 Marzec 2014 Share Napisano 29 Marzec 2014 Niby taki jak na tabliczce. Przebijany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 30 Marzec 2014 Share Napisano 30 Marzec 2014 Rama wygląda na koniec lat 50-tych (56-57) i produkcja Irbitu czyli IMZ. Ale w identyfikacji mogą pomóc dobre zdjęcia ramy, zwłaszcza główki od dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinAX2 Napisano 30 Marzec 2014 Share Napisano 30 Marzec 2014 laski na niedzielę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 31 Marzec 2014 Share Napisano 31 Marzec 2014 HD i Ferenc, dzięki za pomoc. Jak będę w stodole to zrobię jeszcze fotkę główki ramy i całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2014 Witam oderwałem się od reanimacji swojego 125p rocznik 69 co by Wam wrzucić jakąś zagwozdkę a mianowicie takie strzępki CZEGOŚ....pięknego ;)PS.Prace nad Emą trwaja nowe newsy z odbudowy tutaj:http://www.czarprlu.pl/?p=1532 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traficc Napisano 4 Kwiecień 2014 Share Napisano 4 Kwiecień 2014 R 42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2014 Jak ja lubię takie zbiorowe mogiły czy tez podstodolniakowe pieczarkarnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2014 Traffic 10 w celu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 5 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Ta zagadka to będzie pranie głowy:)!Do boju... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 6 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2014 Równie urocza dziewczyna jak i Harley nie znam się na modelach ale chyba VL.Co do mojej zagadki powyżej niezła cisza :)Powiem tak ma coś wspólnego ale nie do końca BMW,EMW więcej nie podpowiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 6 Kwiecień 2014 Share Napisano 6 Kwiecień 2014 W zagadce prezentowany jest niemiecki motocykl MABECO czyli kopia Indiana Scout produkowana w latach 20-tych przez Siemensa w Berlinie. Jest tylko jedno ale. Przód ma zmieniony z wahacza pchanego resorowanego ćwierć eliptycznym resorem (wzorowanego na systemie Indiana)na system z trapezu z resorowaniem sprężynami rozciąganymi (FN lub inny pojazd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ DKW Lubartów Napisano 8 Kwiecień 2014 Share Napisano 8 Kwiecień 2014 a Harley to pierwszy model D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 8 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2014 Jak zwykle H-D nie dał się zagiąć! Mabeco" RMW korporacja od 1927 Siemens & Halske-Motor (748 cm³) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 10 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2014 Trochę z klimatu 4 kołek moja znajoma Pani Doctor pisze książke o swoim Ojcu i poprosila mnie o pomoc w identyfikacji pojazdu ze zdjecia.Jest to przedwojenny autobus z Białegostoku i chyba marki Fiat moze Wy dokladniej podacie model marke rok z gory w jej imieniu dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinAX2 Napisano 13 Kwiecień 2014 Share Napisano 13 Kwiecień 2014 laski na niedzielę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 18 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2014 Emki coraz więcej ;) http://www.czarprlu.pl/?p=1532 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_1975 Napisano 19 Kwiecień 2014 Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Witam! Właśnie nabyłem nowy motorek NSU Quick. Znalezisko z szopy, przysypane przeleżało od wojny. Na tabliczce jest rok 1941, numery ramy też pokrywają się z datą w ewidencjach. Z wielką radością go czyszcziłem i pod grubą warstwą kurzu, smoły i smarów dotarłem do oryginalnej farby w pięknym stanie. Jest oliwkowo- brązowy z delikatnym połyskiem. Nie ma mowy o przemalowaniu po wojnie. Nie posiadał szparunków i ma mało chromów. Lampa przednia w kolorze felgrau a pod nią kolor czarny z połyskiem. Z innych ciekawostek ma również oryginalne wszystkie śrubu sygnowane (na trapezie nawet z napisem NSU), pojemnik na baterię, tylna lampa żółwik" wykonana w całości z miedzi.Drodzy koledzy! Czy ma ktoś wiedzę, że Quick był też wcielony do woja już na etapie produkcji? Była robiona seria w 1942 w kolorze felgrau. A kolor oliwki? W necie znalazłem identyczny egzemplarz z opisem wersja militarna. Nie wiem nawet z jakiego kraju pochodzi bliźniak. W google trzeba wpisać nsu quick 1941. Proszę o komentarz i pomoc. Brakuje mitrochę części a nie mam znajomych z takim pojazdem. Potrzebuję podpowiedzi co kupić i jak go odrestaurować.Po wyczyszczeniu smoły wrzucę zdjęcia.Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 19 Kwiecień 2014 Share Napisano 19 Kwiecień 2014 Na Święta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 23 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Pięęęękny ;) http://allegro.pl/ajs-500-nie-bmw-nsu-zundapp-i4177842704.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pderkacz Napisano 24 Kwiecień 2014 Share Napisano 24 Kwiecień 2014 jeżeli chodzi o NSU zapraszam na stronę www.nsu.riders.pl tam dowiesz się wszystkiego o NSU czego będziesz potrzebował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.