Skocz do zawartości
  • 0

Czapki ,hełmy i mundur wz. 52

fella

Pytanie

Napisano

Większość kopi ,rekwizyty,kilka czapek już Panowie określili jako marne kopie ,czy to jest warte wszystko 2000 tysiące zł?Proszę o pomoc ,mniej więcej np. ile jest warta taka czapka wojsk ZSRR ,większość rekwizyty ,ile mogą być warte ,czapka miała być niby ułańska ale okazała sie kłamstwem,w dodatku guziki z orłem bez korony,nie mówiąc o czapce legii cudzoziemskiej,czy była gwiazda na czapkach legii ? proszę o pomoc mniej więcej wartości tych fantów,bo nie wiem jak to nazwać.

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Większość kopi ,rekwizyty,kilka czapek już Panowie określili jako marne kopie ,czy to jest warte wszystko 2000 tysiące zł?Proszę o pomoc ,mniej więcej np. ile jest warta taka czapka wojsk ZSRR ,większość rekwizyty ,ile mogą być warte ,czapka miała być niby ułańska ale okazała sie kłamstwem,w dodatku guziki z orłem bez korony,nie mówiąc o czapce legii cudzoziemskiej,czy była gwiazda na czapkach legii ? proszę o pomoc mniej więcej wartości tych fantów,bo nie wiem jak to nazwać.

Napisano

to miał być pułk ułański ,,VII''z orłem PRL-u,wszystko było kupione na szybko ,koleś się spieszył i nie zauważyłem orzełka.

Napisano

Większość rekwizytów jak Panowie wcześniej określili w czapkach niemieckich,wojsko ZSRR to raczej oryginał,czy one przedstawiają jakąś większą wartość?

Napisano

Te na górnej półce mniej więcej wiem ,które są prawdziwe i jaką przedstawiają wartość ,ale tak ogólnie proszę powiedzieć ,czy reszta malowana jest warta dużych pieniędzy,mogę dodać zdjęcia poszczególnych jeżeli będzie potrzeba ,ale są malowane co znacznie obniża wartość przedmiotu.

Napisano

I dwa francuzy po lewej orzełek z prl-u po prawej Panowie dali mi już odpowiedź i wskazówki za co dziękuje.Legia z gwiazdką?Na hełmach jaką wartość przedstawia ta czapka?

Napisano

I ostatnie zdjęcie metka z munduru,proszę o pomoc i moja prośba do Panów jest taka jak prosiłem w wątku z ,,Czy to adrian wz.15,,proszę o pomoc bo nie chcę stracić pieniążków a wiem ,że za niewiedze się płaci,dziękuje i pozdrawiam kolegów,Miłego Wieczoru Valentynkowego ,pozdrawiam.

Napisano
Chcę kupić do kolekcji i nie mam pojęcia ile mogę za niego dać,mamonki,tak w ogóle mój syn bardzo lubi się bawić w wojnę i jak mnie będzie drogi,co staram sie od Panów dowiedzieć to będzie się w nim bawił w painbolla,pozdrawiam.
Napisano
Do paintball'a lepszy będzie jakikolwiek demobil polowy - i wygodniejszy, i łatwiej się pierze.
A ten mundur KBW, to chyba tylko dla samego kolekcjonowania wyposażenia KBW. Chociaż pewnie już za niedługo może okazać się nie tak popularny... :)

Tak na serio - trzeba sobie ustalić, co tak naprawdę chcemy zbierać. Drugą wojnę światową? Pierwszą? Demobil współczesny? Ze zdjęć wyziera niezły misz-masz państw i okresów, brak jest systematyki, Takie zbieranie dla samego zbierania to można zacząć od czegokolwiek taniego z demobilu nie będącego już w użyciu (np. LWP itd.).
Szkoda topić kasę w groch z kapustą. To moja opinia, każdy może mieć swoją, ale żeby się nie zniechęcić, trzeba wyznaczyć cel.
Życzę zapału i sukcesów!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie