Swiety82 Napisano 6 Luty 2014 Autor Napisano 6 Luty 2014 Taka zagadka, bicia munitionswerke schönebeck" - po tym wnioskuję że jakiś element amunicyjny. Małe, 21mm średnicy, druga strona identyczna, bez bić. W środku puste
Swiety82 Napisano 6 Luty 2014 Autor Napisano 6 Luty 2014 Ujęcie w pionie, czy to jakiś element amunicji? Średnica w podobie do myśliwskiej tzw. dupki, wykonanie z miedzi/mosiądzu, prośba również o wydatowanie.
Hebda Napisano 6 Luty 2014 Napisano 6 Luty 2014 http://www.municion.org/16/Munitionswerke1616SchoenebekG.jpgMyśliwska dupka?Abo dwie wciśnięte jedna w drugą?
Swiety82 Napisano 6 Luty 2014 Autor Napisano 6 Luty 2014 Hebda, zauważ że obie dupki mają różne średnice-wiec moze stanowią całość? No i brak spłonek-moze to jakis inny rodzaj zapłonu? Na odwrocie doczytałem jeszcze bicia M 3 O COLL?Reszty nie jestem w stanie odcyfrować
Hebda Napisano 6 Luty 2014 Napisano 6 Luty 2014 Wg mnie są to dwie dupki,być może różnego kalibru ale dlaczego ktoś je złączył nie wiem,może tak jak piszę sqr..Spłonkę można wywiercić,też wywiercałem jak sobie zapalniczkę robiłem z łuski:)
waldi169 Napisano 6 Luty 2014 Napisano 6 Luty 2014 spłonkę wybijałem gwoździem i po połączenie rzeczywiście ładnie gwizdało
Pytanie
Swiety82
Taka zagadka, bicia munitionswerke schönebeck" - po tym wnioskuję że jakiś element amunicyjny.
Małe, 21mm średnicy, druga strona identyczna, bez bić. W środku puste
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.