Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 D-ca śmigłowca S.S.Agapow ze swoim nawigatoremLotnisko Legnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Śmigłowce przed wylotem na ćwiczenia.Lotnisko Legnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Śmigłowiec Mi4 AB - rzadka wersja na lotnisku LegnicaUzbrojony w zasobniki z rakietami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Śmigłowce Mi na lotnisku Legnica.W podpisie - nowy sprzęt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Start nowego sprzętu lotnisko Legnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Śmigłowiec o nr. burtowym 01 / czerwona jedynka / - o którym pisałem wcześniej i jego załoga. Lotnisko Legnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Lotnisko Legnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Płk Owczennikow z pilotami śmigłowców. Lotnisko Legnica.Widoczne metalowe płyty lotniska / dziś służą rolnikom pobliskiej wsi jako ogrodzenie /. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 ,,Diedowszczyna,, - rezerwiści na lotnisku.Ważny jest drugi plan, śmigłowce Mi6 na stojankachLotnisko Legnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Pisałem wcześniej o głównej wieży naprowadzania samolotów /pięknie odnowiona /, ale była druga mniejsza dla śmigłowców usytuowana obok hangaru nr.1 /głównego/- był to mały domek, wieża była oszklona, widoczne są śmigłowce i na stojance samoloty transportowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Tak wyglądała mniejsza wieża naprowadzania dla śmigłowców.Widoczne na budynku / domku/ duże oszklenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Tak wygląda w zimowej szacie aktualnie wieża naprowadzania mniejsza, wyrosły 2 choinki, po lewej stronie w głebi widoczny pierwszy budynek sztabowy, po prawej drugi, widoczny narożnik największego hangaru nr.1Lotnisko Legnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Tak aktualnie wygląda po przebudowie mała wieża naprowadzania, na tym budynku / domku / jest teraz tablica: ,,Port Lotniczy Legnica,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Przeniesienie sztandaru - 1969r.Lotnisko Legnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Wyróżnienie 688 samodzielnego Pułku śmigłowców -1969r.W głębi widoczne śmigłowce Mi6Lotnisko Legnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Uroczysta zbiórka z okazji kolejnej rocznicy Rewolucji Październikowej na lotnisku Legnica - 1986r.Po prawej mój sąsiad, a zarazem dowódca lotniska płk.Kowalczuk, wspaniały człowiek, bardzo lubiany i szanowany przez pilotów / jestem w posiadaniu wielu zdjęć płk. /W głębi stojące na stojankach śmigłowce Mi6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Sztandar 688 pułku śmigłowców oraz piloci przed głównym budynkiem sztabu /przy głównym wjeździe na lotnisko/.W budynku obok dowództwa była też poczta polowa lotniska, oddział KGB. Budynek w połowie jest ładnie odnowiony, druga część budynku aktualnie w remoncie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Piloci śmigłowców Mi4 - 1965r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Samochód ,,Czajka,, obsługujący VIP-ówLotnisko Legnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Jedyne jakie posiadam zdjęcie lotniskowej OPLW podpisie: zima 79-80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Emerytowany pilot śmigłowca Mi6 T.D.Wasilijew z Legnicy, mieszkający w Tule, odwiedził Legnicę z okazji 20 lecia wycofania wojsk PGWAR we wrześniu 2013r. i przesłał mi fotografię na tle śmigłowca, którym latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Tak wyglądało lotnisko, krótko po opuszczeniu przez PGWAR.Mieszkańcy Legnicy po latach swobodnie oglądali to, co zostało na lotnisku. Widoczna opona śmigłowca,gaśnice, płyty metalowe lotniska, porzucone części śmigłowców /nowe/ i wiele innego sprzętu /były też różnego typu pojazdy uszkodzone lub złomowane, szukam zdjęć w swoim archiwum/.Po prawej stronie w górnym rogu widoczna mała wieża naprowadzania śmigłowców.Tak było ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Odnalazłem zdjęcie przepięknego budynku, Domu Oficera - niestety w trakcie rozbiórki, pisałem o tym wcześniej w innym wątku o PGWAR, co niedzielę o godz.9 rano byliśmy z kolegami /też rosjanie / w kinie / bilet za symboliczną złotówkę /, to był koniec lat 50-tych i sześćdziesiąte.W głębi widoczny budynek dla lotników i ich rodzin typu ,,Leningrad,,- budynek przy ul. Świerczewskiego dla pracowników cywilnych, oraz widoczne 3 budynki koszarowe.Po prawej stronie za płotem betonowym widoczny budynek-magazyn uzbrojenia SO KBW, później Szkoły Łączności.Ulica teraz nosi nazwę Tadeusza Gumińskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Budynek koszarowy obok Domu Oficera po gruntownym remoncie, zamieszkały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 26 Lipiec 2014 Share Napisano 26 Lipiec 2014 Nabywca Domu Oficera, po rozbiórce budynku w 2005 roku, do dnia dzisiejszego nic nie zrobił, a teren wygląda tak ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.