Skocz do zawartości
  • 0

odznaczenie

husarz123

Pytanie

Napisano

Witam,
co to jest za przedmiot? Mi to wygląda na jakieś odznaczenie czy stopień. Przedmiot ma ok. 3,1 cm. wysokości i 3,2 cm szerokości.
Z tyłu widoczny jest napis CECHOSLOVAK.
Z góry dzięki :)

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
co to jest za przedmiot? Mi to wygląda na jakieś odznaczenie czy stopień. Przedmiot ma ok. 3,1 cm. wysokości i 3,2 cm szerokości.
Z tyłu widoczny jest napis CECHOSLOVAK.
Z góry dzięki :)

Napisano
Na pewno nie jest to odznaczenie. Wszystko wskazuje na to, że jest to jednak część klamry do paska. Porównaj z klamrami wojskowymi (np. niemieckimi), w których stosowano podobne rozwiązanie zapięcia.
Napisano
Ta blaszka kojarzy mi się z zawieszkami rosyjskich/radzieckich odznaczeń.Ale czy Czesi też takie stosowali nie wiem.
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=679717
Napisano
Damska klamerka do ubrania,dekoracja w stylu Art Deco czyli koniec lat 20-tych do początku lat 30-tych.A co się komu kojarzy, to jest przykład tego co wszystko mu się kojarzyło na pierwszą literę alfabetu.
Napisano
Kolego husarz123 ten bardzo szeroki uśmiech to w 'kierunku' mojego postu?Jeżeli tak to najpierw przed zapodaniem foty przedmiotu do ID poszukaj trochę 'w sieci' a potem będziemy się śmiać do bólu..pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie