Witam Kolegów ! Wiem, wiem, wiem..... Pytanie na bardzo wysokim poziomie ogólności ! Chodzi o to, czy któryś z Kolegów zetknął się osobiście ( nie internetowo ) z takim urządzeniem topograficznym..,geodezyjnym..o nazwie niwelator w wydaniu wojskowym ? Przyrząd do podobno mierzenia róznic w wysokości wzniesień terenowych. Pytanie takie bardzo ogólne, bo ne chciałbym Kolegom zawracać d.., jeśli okazałoby się ,ze Koledzy nie mieli kontaktu z tym ustrojstwem. Ktoś telefonicznie proponuje mi wysłanie takiego urządzenia - czlowiek w podeszłym wieku, nie robiący fotek komórką i twierdzący, że było to używane w latach 60-tych w WP, produkcja polska - PZO Warszawa, kolor khaki : - )) ! Uprzejmie Kolegów pozdrawiam !
Question
czarekg1
Wiem, wiem, wiem..... Pytanie na bardzo wysokim poziomie ogólności ! Chodzi o to, czy któryś z Kolegów zetknął się osobiście ( nie internetowo ) z takim urządzeniem topograficznym..,geodezyjnym..o nazwie niwelator w wydaniu wojskowym ? Przyrząd do podobno mierzenia róznic w wysokości wzniesień terenowych. Pytanie takie bardzo ogólne, bo ne chciałbym Kolegom zawracać d.., jeśli okazałoby się ,ze Koledzy nie mieli kontaktu z tym ustrojstwem.
Ktoś telefonicznie proponuje mi wysłanie takiego urządzenia - czlowiek w podeszłym wieku, nie robiący fotek komórką i twierdzący, że było to używane w latach 60-tych w WP, produkcja polska - PZO Warszawa, kolor khaki : - )) !
Uprzejmie Kolegów pozdrawiam !
16 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.