Skocz do zawartości
  • 0

Duża skrzynia z listem nadawczym

maadin

Pytanie

Napisano
Witam, trafiła mi się taka duża skrzynia. Może ktoś ma jakiś pomysł, do czego mogła służyć? Z boku ma list nadawczy, możliwe,że podróżna, ale wymiarowo trochę za duża się wydaje. Długość 160cm, wysokość 40cm, głębokość 50cm. Pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pozwolę sobie wysunąć teorię. Gottlieb Schlapps nie umarł wcale w Rosji. Tzn umarł, ale nie ten. Gottlieb Schlapps ur.18 Mar 1844 w Rosji, a zm.26 gru 1924r w Rumuni. A ta skrzynia posłużyła to transportu zwłok do ojczyzny. Wszystko by się zgadzało?
Napisano
Na moje oko kufer jak kufer - możliwe że dostosowany długością do przesyłanego towaru czyli raczej nie zwłok. Poprzeczka dla wzmocnienia ze względu na długość. W czasach gdy nie było palet euro i firm kurierskich pakowano towary w rożne skrzynie (z bezpiecznym zamknięciem jeśli miały być wielorazowego użytku) niekoniecznie standardowych wymiarów. A tylko właściciel mógłby powiedzieć do czego ten konkretnie służył.
Napisano
Na moje oko kufer jak kufer - możliwe że dostosowany długością do przesyłanego towaru czyli raczej nie zwłok. Poprzeczka dla wzmocnienia ze względu na długość. W czasach gdy nie było palet euro i firm kurierskich pakowano towary w rożne skrzynie (z bezpiecznym zamknięciem jeśli miały być wielorazowego użytku) niekoniecznie standardowych wymiarów. A tylko właściciel mógłby powiedzieć do czego ten konkretnie służył.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie