Skocz do zawartości

zameldowac cos koniowi na Helu

mescalero

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dziekuje Panowie za satysfakcjonujace mnie wypowiedzi, choc nadal pozostaje odniesienie pierwotne do konia-zwierzecia lub konia-marynarza nieplywajacego ale chyba nie ma co drazyc dalej.

chyba po prostu zamelduje ten problem koniowi...

pzdr
Napisano
Zagadkę rozkminił C.
W Kielcach Na stadionie" powiedzenie zamelduj koniowi" znaczyło - śmignij na PKT i poskarż się of.dyżurnemu.

P.S.
C. Wierzę na słowo z tą fotką ale coś mi nie pasują proporcje szerokości do wysokości ;)

pzdr.

b.
  • 1 month later...
Napisano
mors39: Też byłem na Helu na podstacji, ale nie pamiętam numeru. Ta przy trałowcach, przy kantynie trałowcowej i przy bosmanacie portu. 1994 rok to był. Z koniem to się zgadza. Nie raz jak szedłem z obiadem ze stołówki na podstację, to kolesie z łajb krzyczeli do mnie przez megafony iiihhhhaaaa". W 1994 roku podstacja jeszcze była przed remontem, natomiast ta druga przy siedzibie flotylli (bliżej ścigaczy) właśnie wtedy była remontowana (m.in. obniżyli strop).
  • 2 months later...
Napisano
Powiedzenie amelduj koniowi do ucha,koń ma wielki łeb i Cie wysłucha" chodziło o to że jak masz jakiś problem to nikt Cie nie wysłuchał tylko przysłowiowy koń,czyli nikogo nic nie interesowało tylko odbębnić służbę wojskowa.
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie