Skocz do zawartości

MINELAB SAFARI

kris1979

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Tak jak w temacie a dokładniej chodzi mi o zasięgi na kolor stabilność pracy oraz czy te parametry dużo odbiegają od parametrów Explorera/Etraca.Czy może te drugie różnią się tylko dodatkowymi bajerami?

O opinie proszę kolegów którzy praktycznie mieli do czynienia z tym wykrywaczem.
Dodam jeszcze że od kilku lat chodzę z F-5 który już mi się znudził i czas na zmianę.

Z góry dziękuję za opinie!
Napisano
Czlowieksniegu co się czepiasz widzisz chyba że nie jestem na odkrywcy częstym gościem i nie znam do końca panujących tu zasad ale widzę że ty to tu jesteś jak Anioł w Alternatywach 4. Odpuść sobie.
Kolego Tyfus dziękuję ci bardzo za pomoc. Pozdrawiam!
Napisano
Etrac ma większe możliwości identyfikacyjne. Safari jest za to tańszy, prosty w wyborze funkcji i obsłudze. Wykrywacz dla tych, co chodzą i szukają, a nie obsługują. Dobry na cienkie sreberka. Ale dyskoteka i fantomiada dla ostrokrawędziowych puszek. Trudne, nieco losowe też jest namierzanie, nawet z pinpointem.
Napisano
Panie armand jak pisałem posiadam F-5 a on do cichych nie należy tak jak wszystkie Fishery a nie mam pojęcia jak Safari może pan się orientuje jak to wygląda porównując oba te wykrywacze. Należę do tych co naprawdę chodzą długo i namiętnie w dzień i w nocy dlatego nie lubię zbędnych bajerów,cenię w wykrywaczach prostotę i skuteczność a F-5 niestety ale tego nie zapewnia a Etrac jest trochę przydrogi dlatego zastanawiam się nad Safari.
Napisano
kupujac Safari bedziesz do swojego opisu musiał dodac ze jeszcze chodzisz wolno. A za 2 lata sprzedasz go juz tylko w Minsku Białoruskim.... lepiej wziąc etraca
Napisano
Ja nie namawiam na kupno żadnego z nich, co najwyżej na kupno... :)
Ale proponuję zapytać się w Twojej okolicy, kto ma jeden i drugi wykrywacz, postawić wino i pochodzić wspólnie. I decyzja będzie łatwiejsza i nowy kolega po fachu.
Napisano
Niestety nikt ze znajomych nie ma tych wykrywaczy.Jeżeli ktoś posiada takowe w okolicach Hrubieszowa lub Zamościa to proszę bardzo o możliwość przetestowania sprzętu,jak napisał jeden z kolegów wino też się znajdzie ha ha.
Jeżeli chodzi o Explorera Se Pro to znalazłem bardzo kuszącą ofertę na jednym z amerykanskich sklepów internetowych nie używany chyba ze starych zapasów Minelaba koszt to 999 dolców tyle samo co za Safari i tyle samo a nawet taniej niż u nas używany.
  • 4 weeks later...
Napisano
Myślę że z braku praktycznej możliwości testowania safari podjełem dobrą decyzję i kupiłem całkiem inny wykrywacz a mianowicie Rutusa Argo 29DD.Miałem przed śniegami możliwość sprawdzenia tego sprzętu no i szok (polskie a działa)Mój F-5 przy ARGO to Jurand po wizycie u kolegów z krzyżami na plecach.
  • 2 weeks later...
Napisano
witam,to czyli f5 slabo stoi(przy oryginalnej cewce)do rutusa?wlasnie cos szukam glebszego od f5,myslalem o blisstool ze ma zasiegi kosmiczne,ktos posiada?
Napisano
Do kolegi adamiec w Argo mam cewkę 29DD w F-5 standard i Nela tornado którego odsyłam do naprawy.Jeżeli chodzi o porównanie to w testach powietrznych a co najważniejsze w ziemi Argo bije F-5
Napisano
Jezeli chodzi o tego Bisstoola to szkoda ze jeszcze z 10 gałek nie dodali.Jest czym pokręcić ale chyba nie oto w tym sporcie chodzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie