DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 no to się szło wzdłuż okopów w miejscach tyle razy przeszukanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 z tych narzędzi najciekawsza smarownica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 szkoda że tylko tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 czemu nie aluminium :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 dołek strzelecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 drugi dołek a w nim na głębokości 0,5m zwykły szpadel, chociaż jak przypuszczam wojenny" :) i w skarpie dwa małe cudeńka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 platerki posrebrzane, ruski zgubił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 to już trzecie miejsce niedaleko miasta, gdzie zadomowiły się bobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 narzędzia ruskie po renowacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 smarownica, w środku smarByło trochę śmiechu i smrodu, gdy po powrocie z lasu położyłem całość na kotle c.o. Gdy zajrzałem po pół godzinie, obok dyszy wykwitł" duży dymiący grzyb :) A jak się palił ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 jakieś kowadełko, sztanca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 a to chyba rodzaj jakiejś lampy, palnika na ropę do podgrzewu silników, czy kochera made in soviet, no bo raczej nie kanka czy bańka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 pozostałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 część amunicyjna, standard oprócz dwóch perełek, nowiści jak dla mnie oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 Po lewej łuska od broni czarnoprochowej10x47R Förster Schützenhttp://www.municion.org/Foerster/10x47RFoerster.htmMunitionswerke, Schönebeck an der ElbePo prawej2 x 8x56R Mannlicherhttp://www.municion.org/8x56RMann/8x56RMann.htmÁllami Hadianyaggyár, Csepel, WęgryDzięki jeszcze raz Ave Danzig :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 część kuchennaOd lewej:2 łyżeczki NORBLIN i Ska BMnóż GARANTIE SOLINGEN ROSTFREIłyżeczka CESO ALPACCAłyżka WELLNER 90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 Chociaż to nie saperka, to taką rolę pełniła i dlatego zabrałem. Zgubił pewnie ten sam żołnierz co i ten scyzoryk, znalezione w jednym dołku strzeleckim. Z końcem wojny z ekwipunkiem było kiepsko jak widać. Pozycje niemieckie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 złomek manierki zastępczej M31, sygnatura WJ43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 klosz lampy rowerowej, karbidowej RIEMANN. Tyle już jest tych części, że niebawem zaprezentuję ze dwie złożone lampy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 groszki A&S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 Ten zegarek znalazłem kilka miesięcy temu. Sklejony, obficie naoliwiłem i położyłem na półce. Ostatnio robiąc porządki spróbowałem otworzyć. Wieczko jak widać puściło i ukazała sie inskrypcjaKarl Dogt Friedland 1828Myślę że chodzi o niedaleki czeski Frydland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2014 I na koniec jeszcze raz znajdka która chwyciła za serce.Coraz częściej wychodzi II RP w Lubaniu - platerowane srebrem łyżeczki produkcji Zakładu Platerniczego Norblinów NORBLIN i S-ka BM z Warszawy.Jak było? Zrabował Niemiec i w czasie odwrotu zgubił, czy Sowiet jak szedł przez Polskę na zachód. Niezależnie od tego wróciły w polskie ręce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 26 Styczeń 2014 Share Napisano 26 Styczeń 2014 Super relacja i znajdki :), a zegarek piękny!Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 27 Styczeń 2014 Share Napisano 27 Styczeń 2014 Zegarek bardzo mi się podoba!Mi też ostatnio wpadł pod cewkę, ale to radziecka Pobieda.Pozdrawiam i czekam na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozuch_46 Napisano 27 Styczeń 2014 Share Napisano 27 Styczeń 2014 Chciałbym żeby czyszczenie fantów wychodziło mi tak samo jak Tobie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.