Drakula Napisano 26 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2013 Witam proszę o pomoc w identyfikacji włazu ewakułacyjnego kupiłem go kiedyś na allegro i na aukcji było napisane że to jest od stuga a w necie zobaczyłem że stug miał właz ewakułacyjny okrągły w podłodze nie wiem od czego to jest :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Może to drzwi od jakiegoś sejfu? w ogóle były gdzieś włazy prostokątne? jeszcze wymiary by się przydały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Z ciekawości , w jakim sztugu był właz ewakuacyjny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 27 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2013 Widziałem w necie w 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 27 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2013 to druga strona tego włazu widziłem kwadratowe w necie podobno były do panthery i były podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Po pierewsze primo wrzuć duże zdjęcia.Po drugie primo tu masz właz" od stug IV http://odkrywca.pl/slajd.php?gn=542&f=273.jpg , niestety zaspawany na głucho bo nad nim był park amunicyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 27 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2013 nie umiem wkleić innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 27 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2013 Czyli co to jest za właz do czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 Właśnie problem że się znają tylko właz do niczego nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 to wcale nie musi być pancerne , a kompletnie od innego urządzenia . Jest to klapa uszczelniająca wielozamkowa. Coś takiego w pojeździe wojskowym nie miało by prawa być zastosowane w tak otwartej wersji zamka, wystarczy aby tam wpadła łuska do środka i całe urządzenie może się zaklinować, na pewno nie jest to właz ewakuacyjny podłogowy z uwagi że łatwo go zawalić brudem i śmieciami. może mieć ustawienie boczne lub górne , ale tu znowu brak jakiegokolwiek zawiasu gdzie właz byłby odchylany. Na allegro jest multum wystawianych ofert z napisem: pancerne , od czołgu, z czołgu niemieckiego to najbardziej ludzi bierze". I oferty kompletnie nie mają nic wspólnego z wojskiem a tym bardziej z pojazdami pancernymi. Ale mogę się mylić poszukajcie na włazy pojazdów dostarczonych z Land Lease Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 30 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2013 Witam ale niektóre czołgi miały podwójne podłogi w każdym razie ciągle próbuje ustalić co to jest widziałem rożne kształty takich zamków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 30 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2013 tu jest właz od panther kształt podobny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidi Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 chyba od Shermana a nie od Pantery ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 A ja mówie że to drzwi od sejfu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 30 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2013 tylko od jakiego nikt nic nie wie dokładnie co to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 31 Grudzień 2013 Share Napisano 31 Grudzień 2013 prawdopodobnie właz awaryjny od panzer IV mieszczący sie za siedzeniem kierowcy. były rózne wersje, w skarzysku jest półokrągły, ja mam cały okrągły, były tez i prostokątne.cecha charakterystyczna włazów awaryjnych to to ze po otworzeniu spadaja na ziemię (nie trzeba ich podnosić) czyli scena z pancernych pod studziankami to sciema :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 31 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2013 Wymiary klapy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 31 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2013 jeśli ktoś ma zdjęcia klapy takiej jak moja w czołgu proszę wkleić może uda się wyjaśnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzergrzes2 Napisano 31 Grudzień 2013 Share Napisano 31 Grudzień 2013 http://rudy110.pl/slideshow.html?position=218 STR.62jest identyczny.panzer4 wersja J.?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 31 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2013 Szok jest wreszcie dziękuje kolegom za pomoc może macie też taki właz założony do podłogi czołgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2014 Witam dalej konkretnych zdjęć nie ma gdzie w panzer 4 była moja klapa zainstalowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 Kolego Drakula...już kilkanaście razy napisałeś że przechodzisz kryzys w związku z tym że nie masz zdjęcia zamontowanego włazu...posprzątałem Twój wątek z powtarzających się wpisów , poganiania i wklejanych po 10 razy tych samych zdjęć...jak ktoś będzie miał TO TWOJE WYMARZONE zdjęcie to ci je wklei, wykaż trochę cierpliwości... A jeśli nadal będziesz po pięć razy prosił o to samo każdego dnia będę ci wklejał kolejne wafle o czym uprzedzam.PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2014 Witam zloslicze dzwonie do odkrywcy zobaczymy co powie redakcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2014 Myślisz że możesz na forum prowadzić wojnę to jeszcze zobaczymy PATRON ja od początku kupuję odkrywce i znam wielu ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 buahahahha...przepraszam ale nie mogę, to jest zbyt piękne żeby było prawdziwe...cudownie nam się ten nowy rok zaczął :)Imć Drakula zapomniał wspomnieć, że prócz znania wielu ludzi, to ma jeszcze układy", odkąd pamięta chodzi na pielgrzymki, nigdy nie jadł szczawiu i jak tylko rodzice wrócą z pracy to ci Patron pokażą!p.s. oczywiście post niemerytoryczny - acz pięknie wpisujący się w poziom autora tego wątku - proszę o usunięcie przy najbliższym czyszczeniu.p.s.2 czasami nawet współczuję moderatorom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.