fenikz Napisano 21 Grudzień 2013 Autor Napisano 21 Grudzień 2013 Witam prosze o pomoc w id wykonany z kolorku w srodku ciecz albo cos sypkiego nie wiem bo nie otwieralem tejkapsulki"a na googlach nie znalazlem podobnego przedmiotu z opisu jaki znalazlem wskazywalo by na to ze moze byc to kapiszon.
rodan Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 http://pl.wikipedia.org/wiki/Kapiszon Taki kapiszon ci wyrzuciło?
rodan Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 Jak potrząśniesz,to rozróżnisz chyba ciecz od piasku? Fajna,ciekawa zagadka.
fenikz Napisano 21 Grudzień 2013 Autor Napisano 21 Grudzień 2013 Tak sugerowalem się tym opisem z wikipedii ale nigdzie nie znalazłem zdjęcia podobnego przedmiotu
fenikz Napisano 21 Grudzień 2013 Autor Napisano 21 Grudzień 2013 pierwsze potrzasniecia ,slychac metaliczne pukanie pozniej przestaje po przylozeniu magnesu i potrzasnieciu znowu stuka tak jakby (piasek?)ktora jest w srodku rozpraszal sie po potrzasnieciu a po przylozeniu magnesu skupial sie.
tyfus Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 a może?http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=719198#1584977
fenikz Napisano 21 Grudzień 2013 Autor Napisano 21 Grudzień 2013 Dokładnie to samo ale i tak nie wiadomo co jest w środku .
Weles Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 Jeżeli miałby być pojemnikiem na maść to 'wieczko' było by płytsze..Jest to prawdopodobnie pojemniczek-talizman..Jakiś jegomość nosił to jajko na szczęście a w środku był np. pukiel włosów jego żony,kochanki,itp..pozdr.
remington Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 Kiedyś słyszałem teorię, e był to szczelny pojemnik do przechowywania hubki.Faktycznie w jednym takim pojemniku znalazłem coś, co kiedyś mogło być hubką. Warto by poszukać w googlach pod anglojęzyczną nazwą.
Pytanie
fenikz
Witam prosze o pomoc w id wykonany z kolorku w srodku ciecz albo cos sypkiego nie wiem bo nie otwieralem tejkapsulki"a na googlach nie znalazlem podobnego przedmiotu z opisu jaki znalazlem wskazywalo by na to ze moze byc to kapiszon.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.