Skocz do zawartości
  • 0

lew carski ?

Arseon

Pytanie

Napisano

Witam serdecznie ,pojawił się taki lew , wytłoczka , dosyć cienka blacha.Czy pomimo trudności tematu jest jakaś szansa żeby przybliżyć go do którejś z nacji?.Wydaje mi się że okres chyba raczej zbliżony do przełomu XIX/XX w
pozdrawiam

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzięki za trop ! , przy tej różnorodności lwów które występują, można chyba stwierdzić że są jak bliźniacy , fajnie jak udaje się postawić kropkę nad i.
dzięki za pomoc

Napisano
faktycznie bardzo podobny, dzięki za fotki , dodam jeszcze że lewek który wrzuciłem ma 3,3 mm wysokości i 2,7 mm szerokości między najbardziej wystającymi krawędziami
Napisano
lwy noszono od epoki nap po xx w ,w wielu krajach Europy ,do tego lwy z mebli , kołatki itp. jest ich tak wiele i tak różnych że większość jest nieidentyfikowalna z braku źródeł ,jeżeli tutaj udaje się znaleźć bardzo podobnego na przedmiocie z epoki gdzie większość , kształt,fizjonomia ,rozstaw oczu ,grzywa,nos, materiał wykonania się zgadza to według mnie pozostaje podziękować kolegom za identyfikację i docenić to że się udało.

rs 77 zawsze jak coś znajdujesz to jest to identyczne jak na zdjęciach ? znajdujesz klona ? każda dziurka , kreska wszytsko się zgadza ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie