woytas Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 Nikt z moderatorów nie prowadzi śledztwa jaki dystrybutor prowadzi dyskusję pod jakim nickiem.Jeśli ktoś chce zrobić sobie kampanie reklamową to proponuję kontakt z Magdą - zainteresowani adres znają jeśli nie służę pomocą.A Armand i Proscan chyba jako jedyni występuje pod własna nazwą - i za to ich szanuję.Internet pozwala na anonimowość - przez niektórych nadużywaną.
krzysiek9559 Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 Całkowicie zgadzam się z Wojtasem, anonimowość jest taką ucieczką od samego siebie że jak coś nie wyjdzie to poprostu mówią to nie ja to oni, po drugie jest to ukrywanie swego statusu i osobowości. Myślę że niektóre niki są jak zabawa w podchody z dziećmi.
Raned Napisano 23 Grudzień 2013 Napisano 23 Grudzień 2013 Pod nazwą Raned występuję na tym forum od kilkunastu lat i dla widzimisię kogoś kto wciska klientom chałupniczy, XX-wieczny, wykrywaczopodobny chłam nie będę zmieniał nicku.
krzysiek9559 Napisano 23 Grudzień 2013 Napisano 23 Grudzień 2013 Akurat nie mam na myśli już nicków które znamy, jak trzeba komuś to się przedstawiamy chociażby na priv. To akurat jest działanie ok.
Raned Napisano 23 Grudzień 2013 Napisano 23 Grudzień 2013 armand to ty wywołujesz wojny nie wiadomo o co i do kogo mając pretensje. Po co wcinasz się w wątek, który nie ma z tobą nic wspólnego? Mnie Twoje życie, produkcja", wypowiedzi nigdy nie interesowały, żyj sobie w swoim wyimaginowanym świecie i pozwól żyć innym.
armand Napisano 23 Grudzień 2013 Napisano 23 Grudzień 2013 Jest ustawa o uczciwej konkurencji. Ja sprzedaję wykrywacze jako firma Armand i na forum jestem Armand. Denar sprzedaje wykrywacze jako firma Denar, a na forum przedstawia się jako Raned. Raned udziela porad początkującym poszukiwaczom przekonując ich do zakupu wykrywaczy swojej firmy pod zakamuflowaną/ukrytą nazwą, udając poszukiwacza doświadczonego nie związanego z prowadzoną własną działalnością gospodarczą.Moderatorzy forum od kilkunastu lat tolerują tę uprzywilejowaną i nieuczciwie zdobytą pozycję medialną i ekonomiczną przez Denara naruszając tym samym prawo.Nie można tego tolerować, to godzi również w interesy gospodarcze innych firm działających w branży eksploratorskiej.I to nie są moje głupie uwagi. To jest wezwanie do uczciwości.
woytas Napisano 23 Grudzień 2013 Napisano 23 Grudzień 2013 I teraz wracamy do meritum...Każdy następny post nie związany z tematem wątku zostanie usunięty a autor nagrodzony żółtym kartonikiem.
kazioW24 Napisano 23 Grudzień 2013 Autor Napisano 23 Grudzień 2013 Ok panie Raned,czy jak tam nie wnikam,myślę ze i tak wszyscy wiedzą kto to,przeważnie uszkadza go użytkownik,to prawda.Ale każdy kto posiada ten sprzęt wie jakie to trudne założyć go prawidłowo,zwłaszcza że osłony cewki też dają dużo do życzenia są po prostu felerne i zaczynają odchodzić od cewki przez co trzeba ten klips mocniej rozszerzyć a nie jest to na żadnej sprężynie tylko odlew z tworzywa i tu mamy problem.Chciałbym by pokazał pana jak to się robi prawidło,bo punkty ustalające są na tej osłonie,którą trzeba łapać na taśmę bo inaczej się ją zgubi.Sam wykrywacz jest super tylko słabo dopracowane detale,w minelabie nie miałem problemów z osłonami inny plastik,tu są ,może też to zgłosić,tego już nie uszkadza użytkownik,no chyba że nie wolno nim szukać tylko oglądać.Tak wiec ten pin to wielka porażka i trzeba o tym pisać bo z własnego doświadczenia wiem że prędzej czy później każdy to ustrojstwo uszkodzi.Ale będą choć mieli świadomość że to nie ich wina tylko wada produktu,pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych świąt.
rufa Napisano 23 Grudzień 2013 Napisano 23 Grudzień 2013 Panowie i panie,kupiłem deusa na początku tegorocznego sezonu.Po rozpakowaniu,stwierdziłem że klips do ładowania,to zabawka dla bardzo dbających o zabawki.Ja do takich należę[mam jeszcze kilka całkiem sprawnych narzędzi z 1956 roku].Moim zdaniem,teleskopowe bolczyki w klipsie,powinny być zastąpione,płaskimi sprężynkami kontaktowymi i po problemie.Dodam że w 2 ace250,at-pro i w deusie-nigdy nie uszkodziłem podłokietnika a chodzę 6 dni w tygodniu,po kilka godzin.Pierwsza zasada,to dbanie o sprzęt a to się opłaca.
Raned Napisano 23 Grudzień 2013 Napisano 23 Grudzień 2013 Panie kazioW24 proszę przyjechać do mnie po świętach ok 28 - 30 z cewką i osłoną, chciałbym coś zobaczyć i rozwiązać Pana problem, aby skończyć to ciągłe Pańskie narzekanie na forach.
Klucznik Napisano 23 Grudzień 2013 Napisano 23 Grudzień 2013 W klipsie jest problem.Nie jest to wina sprzedającego ani tez uzytkownika,zaprojektowal to pewno teoretyk a nie praktyk.Ci co trzymają Deusa w szafie tego nie mają.Jak mam przerabiac styki,wymieniac aku praktycznie rozcinając cewke i jeszcze wprowadzac kilka innych ulepszen aby chodzic,nie wspominając o innych wadach,to jednak lepiej przejsc do innego producenta.K. z K.
Raned Napisano 23 Grudzień 2013 Napisano 23 Grudzień 2013 W Polsce jest już ok. 1000 Deusów. Liczba narzekających na klips to ok. 1% z kaziemW24 na czele. Zagranicą ten problem praktycznie nie istnieje, proszę sprawdzić fora angielskie czy amerykańskie. Po Nowym Roku zrobię chyba ostatnie podejście do menagera XP, jak dotąd uważa on, że rozwiązanie jest bez zarzutu.
kazioW24 Napisano 24 Grudzień 2013 Autor Napisano 24 Grudzień 2013 Tak to wygląda,i raczej nie jest to norma i innych producentów,ale to wina użytkownika.
kazioW24 Napisano 24 Grudzień 2013 Autor Napisano 24 Grudzień 2013 tak odstaje na rancie,ale pewnie też u jednego %
kazioW24 Napisano 24 Grudzień 2013 Autor Napisano 24 Grudzień 2013 to to wspomniany felerny pin,idealne rozwiązanie,ta super sprężynka pierw się zgięła, potem pękła,i załóż to na odstającą osłonę.TAK wiem nie powinienem latać zimą ani latem,tylko jak jest odpowiednia temperatura.Do wykrywacza nie mam zastrzeżeń jest bardzo dobry świetnie się sprawdza,ale nie jest wolny od wad,ja doświadczyłem wszystkich typowych dla niego.
sla1971 Napisano 24 Grudzień 2013 Napisano 24 Grudzień 2013 W Moim przypadku z nowo zakupionym DEUSEM przyszed klips ktory nie dzialal.
KrisssK Napisano 24 Grudzień 2013 Napisano 24 Grudzień 2013 Moim zdaniem wystarczyłoby zamiast tej plastikowej pseudsprężynki założyć typową stalową sprężynkę spiralną i byłoby po kłopocie.
kazioW24 Napisano 25 Grudzień 2013 Autor Napisano 25 Grudzień 2013 Raczej nie jest to możliwe,to jest odlew,nie ma żadnych zawiasów.Bardziej skłaniał bym się do propozycji z tymi blaszkami,myślę ze nie jest to głupi pomysł,a i pole styku się zwiększa,bo aktualnie to wielkość szpilki.Całość to dziwne rozwiązanie ,nie do końca przemyślane,boją się że ktoś pomyli polaryzacje.W zasadzie wystarczyło by zwiększyć grubość ścianek prowadnic tych bolców na grubsze i po kłopocie ,przestały by pękać i piny zostawały by na swoim miejscu.Zwłaszcza że ceny złota mocno spadły na światowych rynkach,były by dwa razy grubsze i po wszystkim, kłopot z głowy.
KrisssK Napisano 25 Grudzień 2013 Napisano 25 Grudzień 2013 Zgadza się, jest to odlew. Chodziło mi raczej o pomysł na modernizacje tego klipsa coś na zasadzie np. spinacza do prania.
rebok24 Napisano 27 Grudzień 2013 Napisano 27 Grudzień 2013 Koledzy jak deus się nie podoba to na Chinola się przesiadajcie jest lepszy bo tańszy i za cene klipsu możecie pół chinola kupić. A co do mycia deusa to ja używam wody i pianki do czyszczenia laptopa i nie mam problemu. Mnie też klips denerwuje czasami ale tak to bywa. A jakby trzeba było baterie wymieniać to pewnie też by was denerwowało.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.