Skocz do zawartości
  • 0

Złoto/platyna?

emillo2502

Pytanie

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kol.krzysiek9559 kopnąłeś kiedyś złoto?? było mocno zpatynowane?
koleś powinien zaczerpnąć wiedzy odnośnie metali szlachetnych" tobie też życzę miłej lektury:)
o napisz od razu co to za metal a nie złoto i platyna" kol. emillo2502 gdyby wiedział co to za metal nie pytał by o to na forum. Osobiście mi to na złoto nie wygląda ale kto wie?:p
@emillo2502 podejdź do jakiegoś złotnika to rozwieje wątpliwości, mają różne kwasy i za małą opłatą zdiagnozują co to. pozdrawiam
Napisano
też mam takie odczucie, wykopane z ziemi miałyby inny kolor, i mocno pokryte patyną, no i koleś powinien zaczerpnąć wiedzy odnośnie metali szlachetnych i ich pochodzenia.
Napisano
W takim bądź razie źle zrozumiałem co napisałeś wcześniej, myślałem, że pisząc o patynie miałeś na myśli złoto. pozdrawiam i bez urazy:)
Napisano
Pracowałem w kopalniach rud cynku i ołowiu, rud miedzi, soli, węgla, nawet budowałem metro I i II nitkę tak że wiele minerałów mam za sobą, najpiękniejszą rzeczą którą odkryliśmy to potężne komory w markazycie w kop. miedzi w ZG Lubin na szybie głównym, są teraz zabezpieczone i udostępniane do nauki geologii i mineralogii przyszłym geologom, dozorowi itd., po rozświetleniu robiły niesamowite wrażenia. Kryształy markazytu są przepiękne i posiadają niesamowitą gamę barw od zielonego do fioletowego.
Napisano
pomyliłeś chyba fora.. to nie portal wróżbiarski. Więcej szczegółów podaj a nie tylko fotkę. Na pierwszy rzut oka to piryt (żółte) złoto głupców" ale to tylko na pierwszy rzut ;)
Napisano
na pewno nie jest malowane...mam swoją kopalnie piasku i takie coś wykopałem....a że się na tym nie znam więc założyłem temat aby się czegoś dowiedzieć.najlepiej od razu kogoś pocisnąć i obrazić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie