predi888 Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 Mam 3 monetki III Rzeszowe, ich stan jest ...dziwny... Co zastosować żeby przywrócić im w miarę normalny wygląd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 Strona z ptaszkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 Zalegała u mnie od dawna 20 groszówka z II RP ,na monecie jest dziwny biały osad jakby kamień z wody . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 Tu widać dokładnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 23 Listopad 2013 Share Napisano 23 Listopad 2013 z hitlerkami nic nie wykombinujesz. zaraza cynkowa, na którą nie ma rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 zaraza cynkowa, na którą nie ma rady."A Paraloid B 44 ? Tylko ciężko to dostać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 23 Listopad 2013 Share Napisano 23 Listopad 2013 a co to ci da? uzupełnisz ubytki pod purchlami?czy osłabisz postępującą degradację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 23 Listopad 2013 Autor Share Napisano 23 Listopad 2013 Odetnę dopływ powietrza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan783 Napisano 27 Listopad 2013 Share Napisano 27 Listopad 2013 Szkoda zachodu bo są mało warte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Listopad 2013 Share Napisano 30 Listopad 2013 20 gr tak samo cynkowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbarossa1941 Napisano 22 Grudzień 2013 Share Napisano 22 Grudzień 2013 Koledzy za pomocą czego wyczyścić takie monety do których bardzo mocno przylega piasek??można moczyć w wodzie utlenionej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 to zależy pochwal się to zobaczymy czasami można delikatnie oskrobać wykałaczka lub igiełką ale wprawa potrzebna a potem zależy od monety z czego wykonana i jaki stan chcesz osiągnąć poleciłbym na początek oliwę z oliwek i na miesiąc do niej tylko miedziaki cynowe srebrne oddzielnie nie mieszaj ze sobą nie jest to dobre powinno coś puścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Manierka- a dasz radę, skoro bez . , itp na jednym wydechu to powiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 23 Grudzień 2013 Share Napisano 23 Grudzień 2013 Dobre pytanie.Manierka, skoro oszczędzasz na klawiaturze znaki interpunkcyjne, to zaoszczędź też na spacji:____________________________ Wyciąłem, bo... mam za mały monitor i część musiałbym u sąsiadów czytać... Aż tak się ozjechało" :-)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:19 23-12-2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 24 Grudzień 2013 Share Napisano 24 Grudzień 2013 zamiast marudzenia i czepiania się lepiej jak byście coś w temacie koledze pomogli ot takie moje gdybanie:)pozdr spokojnych wesołych świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.