tomek64 Napisano 17 Listopad 2013 Autor Napisano 17 Listopad 2013 witam, chodzi mi o pomoc w identyfikacji dwóch rzeczy u góry zdjęcia. Z lewej strony to chyba mocowanie bagnetu, ale ten element z cyfrą 4? Nie jest to guzik 4 pułku, może numer pułkowy z czako ?
tomek64 Napisano 17 Listopad 2013 Autor Napisano 17 Listopad 2013 witam, chodzi mi o pomoc w identyfikacji dwóch rzeczy u góry zdjęcia. Z lewej strony to chyba mocowanie bagnetu, ale ten element z cyfrą 4? Nie jest to guzik 4 pułku, może numer pułkowy z czako ?
SZZ Napisano 21 Listopad 2013 Napisano 21 Listopad 2013 Oglądałem to w naturze, to coś z 4 miało pierwotnie średnicę ok. 40 mm, czyli było dwukrotnie większe od guzika od munduru z tego okresu.Moim zdaniem jest to guz od paska czako.
remington Napisano 17 Listopad 2013 Napisano 17 Listopad 2013 Grzybek może być od szyjki pochwy tasaka lub bagnetu. 4"zapewne resztki guzika.
Pytanie
tomek64
witam,
chodzi mi o pomoc w identyfikacji dwóch rzeczy u góry zdjęcia. Z lewej strony to chyba mocowanie bagnetu, ale ten element z cyfrą 4? Nie jest to guzik 4 pułku, może numer pułkowy z czako ?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.