welder76 Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 Witam bardzo proszę o identyfikacje podpisu .Pocztówkę tą znalazłem sprzątając dom na Korsyce. Jest tam widoczny podpis Hitlera.Moje pytanie to czy jest on autentyczny?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:52 13-11-2013
Sōji Okita Napisano 15 Listopad 2013 Napisano 15 Listopad 2013 Na pocztówce nie widnieje oryginalny podpis Hitlera. Tematyka przedstawiona na obrazku, związana jest z męczeńskimi przygodami Adolfa. I wszystko w temacie.Pisząc oryginalna" mam tu na myśli lata 30/40 kiedy tego typu propagandowe gadżety zalewały niemiecki rynek.Wartość tej pocztówki będzie możliwa do wycenienia jedynie po zamieszczeniu zdjęcia rewersu. Kto ją wydał i kiedy ?
welder76 Napisano 15 Listopad 2013 Autor Napisano 15 Listopad 2013 Dziękuje za odpowiedź. A więc mam rozumieć że podpis Hitlera jest autentyczny. Mam jeszcze jedno pytanie. Proszę mi powiedzieć co tam jest napisane i ile taka pocztówka jest warta? Za odpowiedź z góry bardzo dziękuje.
Sōji Okita Napisano 14 Listopad 2013 Napisano 14 Listopad 2013 Propagandowa pocztówka przedstawiająca blok więzienny w Landsbergu nad rzeką Lech, gdzie Adolf Hitler odbywał wyrok po puczu w Monachium. Po roku 1945 na terenie więzienia wykonywano wyroki śmierci na zbrodniarzach nazistowskich.
Catadero Napisano 20 Listopad 2013 Napisano 20 Listopad 2013 Jarząbek-nie zaniżaj.No chyba, że w ojro podałeś.C.
welder76 Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 Oto rewers pocztówki jeżeli jest taka możliwość proszę o podanie wartości takiej pocztówki dziękuje ps. a ten podpis w prawym górnym rogu widać tak jak by był napisany piórem
Sōji Okita Napisano 26 Listopad 2013 Napisano 26 Listopad 2013 ...der villas a'Hitler"Żartobliwie; ...to willa Hitlera" Pocztówka nie jest jakimś szczególnym artefaktem a jej wartość jest nieduża. Z tyłu pocztówki, na jej rewersie powinna być informacja kto ją drukował itp.
welder76 Napisano 13 Listopad 2013 Autor Napisano 13 Listopad 2013 Witam bardzo proszę o identyfikacje podpisu .Pocztówkę tą znalazłem sprzątając dom na Korsyce. Jest tam widoczny podpis Hitlera.Moje pytanie to czy jest on autentyczny?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:52 13-11-2013
Pytanie
welder76
Witam bardzo proszę o identyfikacje podpisu .Pocztówkę tą znalazłem sprzątając dom na Korsyce. Jest tam widoczny podpis Hitlera.Moje pytanie to czy jest on autentyczny?
Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:52 13-11-2013
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.