Skocz do zawartości
  • 0

Pocztówka

welder76

Pytanie

Napisano

Witam bardzo proszę o identyfikacje podpisu .Pocztówkę tą znalazłem sprzątając dom na Korsyce. Jest tam widoczny podpis Hitlera.Moje pytanie to czy jest on autentyczny?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:52 13-11-2013

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na pocztówce nie widnieje oryginalny podpis Hitlera. Tematyka przedstawiona na obrazku, związana jest z męczeńskimi przygodami Adolfa. I wszystko w temacie.
Pisząc oryginalna" mam tu na myśli lata 30/40 kiedy tego typu propagandowe gadżety zalewały niemiecki rynek.
Wartość tej pocztówki będzie możliwa do wycenienia jedynie po zamieszczeniu zdjęcia rewersu. Kto ją wydał i kiedy ?
Napisano
Dziękuje za odpowiedź. A więc mam rozumieć że podpis Hitlera jest autentyczny. Mam jeszcze jedno pytanie. Proszę mi powiedzieć co tam jest napisane i ile taka pocztówka jest warta? Za odpowiedź z góry bardzo dziękuje.
Napisano
Propagandowa pocztówka przedstawiająca blok więzienny w Landsbergu nad rzeką Lech, gdzie Adolf Hitler odbywał wyrok po puczu w Monachium.
Po roku 1945 na terenie więzienia wykonywano wyroki śmierci na zbrodniarzach nazistowskich.
Napisano

Oto rewers pocztówki jeżeli jest taka możliwość proszę o podanie wartości takiej pocztówki dziękuje
ps. a ten podpis w prawym górnym rogu widać tak jak by był napisany piórem

Napisano
...der villas a'Hitler"

Żartobliwie; ...to willa Hitlera"

Pocztówka nie jest jakimś szczególnym artefaktem a jej wartość jest nieduża.
Z tyłu pocztówki, na jej rewersie powinna być informacja kto ją drukował itp.
Napisano

Witam bardzo proszę o identyfikacje podpisu .Pocztówkę tą znalazłem sprzątając dom na Korsyce. Jest tam widoczny podpis Hitlera.Moje pytanie to czy jest on autentyczny?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:52 13-11-2013

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie